Umut Bıçağı

7 puan

Yabancı Yayınlarının kapak tasarımı güzel. Siyah zemin üstünde kırmızı beyaz çalışma ve kenarlarının da siyahla renklendirilmesi hoş olmuş. Kitap ismi de ilgi çekici. İçindeki hikayeyi merak ettiriyor.

Üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Serinin tamamı Deli Dolu yayınevi tarafından dilimize çevrilmiş. Çevirmenler farklı. Yabancı Yayınları devam kitaplarını çevirmezse diğer yayınevinden seriyi bitirmeyi düşünüyorum.

İlk kitap aslında ortalarına kadar ilginç ve merak ettirici şekilde ilerliyor. Başlangıç hikayesi ve kurgusu güzel. Gençlere yönelik bir distopya diyebiliriz. Kahramanları da henüz çocukluktan yetişkinliğe adım atmakta. Hikayenin ilerleyen sayfalarında o ilginç ve merak ettirici ilerleyiş monoton ve tekrar eden bir anlatıma bürünmüş. Sürekli aynı şeyler oluyor. Kaç, kovalasınlar, yakalan sonra yine kaç. Oluşturulan dünya ile ilgili bilgiler yok denecek kadar az. Kahramanların dışında kalan karakterleri de yeterince tanıyamıyoruz. Sürekli bir kovalamaca devam ediyor. Aynı anlatım, aynı cümleler.

Serinin diğer iki kitabında anlatım derinleşir mi bilemem ama bu kitapta hikaye oldukça sığ kalmış.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »