Ufka Dokunmak (Sedikhan, #5)

7 puan

Billie Callahan yetiştirme yurdunda büyümüştür. Kafasına bir şey takmadan sürekli bir yerlere gitmiş, bazen bir yerlerde geçici bir süreliğine kalmıştır. Kalıcı olmayan ilişkiler kurmuş, ilişkilerinin hiçbiri onu etkilememiştir. Bir macera filminde başrol oynamak için Sendikhan'a gider. Kötü bir oyuncu olduğunu düşünür bu yüzden bu hayatı boyunca yapacağı tek film olacaktır. Filmde oynamayı Sendikhan'a bedava seyahat yapma şansı verdiği için kabul etmiştir. Yeni yerlere gitmeyi sever. Sendikhnan Çölünün ortasında Zalandan'a giderken yolda cipi bozulur. Oraya son birkaç haftadır ayrılmaz ikili olduğu arkadaşı Yusuf'u eve götürüp ailesine bırakmak için gitmiştir. Dönerken kum fırtınası başlar ve berbat bir durumda kalır. Siyah bir atın üzerinde beyaz elbiseli bir adam gelir yardımına. Kendinden başka kimseye güvenemeyeceğini bununda üstesinden gelebileceğini düşünse de adam yanına gelir ve korunak bulmalarını sağlar. Tonlarca kumu kaldırabilecek bir fırtına vardır. Kumdan korunabilmeleri için Billie'nin üzerine uzanıp uzun giysisi ile üzerlerini kapatır. Böylece ikili tanışmış olur.

David Bradford okuldayken algının kapılarını açtığı söylenen haplardan denemiş ve haplar neredeyse onu bitkisel hayatın eşiğine getirmiştir. Yıllarca bir çocuk gibi olmuştur. Dört buçuk yıl öncede Sendikhan'a getirilmiştir. Dünyanın dört bir yanından doktorlar getirilmiş ve zekasını kazanmaya başlamıştır. Üzerinde o çocuksu saflık ve masumiyet devam ediyordur. Çok sevilen biridir ve orada insanlar ona tapar.

Billie hayatında David kadar güzel bir erkek hatta insan bile görmemiştir. Muhteşem bir güzelliği olduğunu düşünür. Olağanüstüdür. David güçlü, dayanıklı, güzel bulduğu Billie'i dağ lalesine benzetir. Onun ölmesine izin vermeyecektir ve yaşadığı uzun yıllar süresince Billie'i hep koruyacaktır. O tepede Billie'i görene kadar ne istediğini bulamamıştır. Billie'i görür görmez tamamlanmış hisseder. Billie'i evine götürür ve kendisi ile bağ kurabilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu bildiğinden orada kalmasını sağlar. Tabi problemler yaşanır ama sonunda sevgi ve bağlanmaktan kaçan Billie en sonunda ufka ulaşır.

Aslında güzel bir konusu vardı ama gereksiz özlü söz tadında konuşmalar vardı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »