Üç Cisim Problemi

9 puan

Kitap Çin'deki Kültür Devrimiyle başlıyor. "Uzaylılar ile ne alaka" demenizi duyar gibiyim. Bu devrim sırasında babası öldürülen ve daha sonrada siyasi itibarını kaybeden Ye Wenjie isimli bir kadın Kızıl Sahil isimli bir projeye dahil edilir.

Aradan 38 yıl geçer... Wang Miano isimli bir Nanoteknoloji profesörü önemli bir toplayntı olduğu söylenerek, bir toplantıya davet edilir. Bu toplantıda yaşanan bir krizin olduğu ve bu krizin tüm Dünya'yı tehdit ettiği söylenir. Profesör Wang'a ise çok fazla bilgi verilmez. Profesör Wang amatör olarak çektiği fotoğraflarda bir geri sayım sayacının olduğunu görür. Tuhaf olan bu sayaç sadece onun çektiği fotoğraflarda görülür ve ertesi sabah uyandığında bu sayaç artık gözlerindedir, gözlerini kapatsa dahi bu sayaç kaybolmamaktadır.

Çeşitli araştırmalar sonucunda Üç Cisim isimli bir oyunu keşfeder. Bu oyunda tarihsel mekanlar ve karakterler birbirine girmiştir. Oyunu oynamak için zeki olmanız gerekmektedir.

Kültür Devrimi mağduru bir kadın, bir nanoteknoloji profesörü ve Üç Cisim isimli bir oyun. Birbirinden alakasız bu üç olgunun birbiriyle ne alakası vardır?

Sonuç olarak kitap okunması kolay bir kitap değildi. Bence Fizik ve Uzay-bilim'in biraz bilinmesi gerekmekte. İkinci kitaba çok güzel bir zemin hazırlanmış, asıl bomba ikinci kitapta patlayacak...

8 yıl, 3 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Sayfa 363, "Trisolaris: Dinleyici" bölümünden sonra okuduklarımı anlamamda zorluk çekiyordum. Olaylar Dünyada yoksa Trisolarisde gerçekleşiyor, anlayamıyordum. Amma sonra her şey aydınlandı )))
harika kitap.

8 yıl, 3 ay     
« geri ileri »