Tutsak (İskoç Muhafız Alayı, #2)

10 puan

Bilindiği gibi İngiltere Kralı I.Edward kendisini İskoçya kralı ilan edip İskoçya'yı I.Robert Bruce'dan almıştır. Robert ise kaçak durumuna düşmüştür ve krallığını,tahtını geri almak, İskoçya'yı İngilizlerden kurtarmak için mücadele halindedir. Bu nedenle ülkede ki en yetenekli savaşçıları bir araya getirerek İskoç Muhafız Alayını kurmuştur. Bu adamlardan olan gemicilik ve yüzme becerisi ile tanınan Şahin lakaplı savaşçı Erik MacSorley yarı İskandinav yarı adalı bir İskoçtur.
İrlandalı paralı askerlerle ilgili gizli bir görüşme için Ulster kontuna ait Dunluce Kalesine gider. Ama gittiği gün Kızın Dalışı vardır ve işler umduğu gibi gitmez.

Elyne De Burgh Ulster Kontunun kızıdır. Erkek kardeşi ve annesi hummadan öldükten sonra tüm sorumluluk kendisine kalmıştır. Bu yüzden maceraya doyamayan canlı kız hallerinden eser kalmamıştır. Kral Edward kontun desteğini almak için Ellie'i eski damadı Ralph de Monthermer ile nişanlamıştır. Kardeşi evlenmeden önce eskiden yaptıkları gibi Kızın Dalışına gelmesi için ikna eder onu. Bu pagan ayininde gece yarısı kızlar soğuk denize atlar şenlik ateşinde ısınmak içinde kıyıya kadar yarışırdı. Ellie suda yüzdüğü sırada bir saldırı olur ve mağarada bir kayaya sığınır ama orada ki adamlara yakalanır. Konuştuklarını duyduğu ve kontun kulağına gideceği korkusunda oldukları için öldürmek isterler. Erik kurtarma işini üstlenir ve kızı ortam güvenli olur olmaz ailesine götürmek üzere yanına alır.

Ellie kontun çocuklarının bakıcısı olduğunu söyler ve etkilendiği Erik'in de korsan olduğunu düşünür.
Aslında Ellie Robert Bruce ile akrabadır. Robert onun ablası ile evlidir.
Erik'i kadınlar hep çok beğenmiştir. Kadınların emirlerini uygulamasına alışkındır,bir kadını cezbetmek için de çok uğraşmasına hiç gerek kalmamıştır ama Ellie'i sayesin de her şeyin tam tersi olur. Ayrıca balık etli kadınları sevdiğinden ve Ellie zayıf olduğundan önce onu güzel bulmaz tipi değildir ama zamanla ondan ayrılamaz hala gelir,kimseyle karşılaştırılamayacak kadar benzersiz olduğunu söylemeye başlar. Ellie ise Erik'i hep beğenmiştir ama senin gibi bir adama kendimi kaptıracak değilim derken tabi ki kaptırır.
Ellie önce kaçmak ister gemiden suya atlayıp kaçacaktır ama tabi ki yakalanır. Sığındıkları adada kıskançlıklar başlar,yakınlaşırlar. Bu yakınlık özellikle Erik'i sinirlendirip Ellie'ı görmezden gelmesine,yaptıklarına kusur bulmasına neden olsa da fazla dayanamaz. İngilizlere yakalanırlar ve tüm tekneler yakıldığı için tamir ettiği yelkenleri çarşaftan olan kayıkla çıktığı yolculukta onuda yanına alır onu kurtarmak,korumak için asla pes etmez.
Arada görevler olunca zor zamanlar geçirseler araya ayrılık girse de nihayet aşk galip gelir.

Seriyi şimdiden sevdim her bir savaşçının aşk hikayesini merak ediyorum. Kitapta ilk kitaptan sevdiğim Tor MacLeod'ı da gördüm. Erik bir harikaydı ben çok sevdim hep asık suratlı aksi erkekler yerine neşeli sürekli gülen erkekleri okumak çok güzel oluyor. En sefil durumlarda bile espiri yapabiliyor.
Erik tek başına kitabı aldı götürdü diyebilirim. Ellie'yi düğün sabahı çuvala koyup kaçırır. Bu Ellie'nin sandığı düğün aslında Ellie'nin kardeşi ile birbirine aşık olan nişanlısının düğünü. Robert'in Erik'i desteklediği Ulster iki kızı İskoçlarla evlenince bize karşı bir değil iki gözünü birden yumar taktiği bu bölümler harikaydı.
Ellie ailenin en gösterişsizi silik bir tip olarak görünüyor ama öyle değil. Cesur,sabırlı,iyi yüzücü,sivri dilli,espirili ayrıca Erik'i de dize getiriyor. Özellikle ona attığı tekme ile Erik'in gözü açılır ve sevdiğini anlar.
Kitapta aşka yoğunluk verilmemişti savaş,tarih detayları çok ama diğer kitapların aksine kitapta bu detaylar insanı sıkmıyor yazarın sevdiğim yönlerinden biride bu.
Kitap güzeldi beğendim tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »