Tutku

10 puan

Passion'un on iki yaşındayken annesi ölmüş iki kız kardeşine annelik yapma görevi ona kalmıştır. Babası papazdır ve dul bir kadındır. Mutsuz bir evlilik geçirmiş ve çoğu şeyden mahrum kalmış hep içine atmıştır. Kocası üç yıl boyunca onu ilgisizliğiyle öldürmüş, kayıtsızlığıyla ruhunu yıpratmıştır. Evliliğine daha kolay katlanmasını sağlayacak bir bebeği de olmamıştır.
Mark ise mimar olan bir konttur. Annesi tarafından pek sevilmez. Hayatını kendi için yaşayıp, ne isterse yapmıştır. İnsanların ne düşüneceğine aldırmamış ve bir şey hoşuna giderse ilgisini kaybedene kadar peşinden gitmiştir.

Passion yas süresinin bitmesine yakın Londra'ya halasının yanına gider ve Kristal Sarayı ziyaret ederken bir adam tarafından yaralanmaktan kurtarılır. Birden biri tarafından yoldan çekilir, okşanır, takip edilir. Her fırsatta kendisine dokunan adam ile panonun arkasında birlikte olur. Tanımadığı adam ile yaşadıklarından sonra farklı hisseder, adeta rüya alemindedir. Yabancısı ona yeniden canlılık, hayat vermiştir. Kocası öldükten sonra bir damla yaş dökmemiştir ama bu birliktelikten sonra ağlamıştır. Unuttuğu hayalleri gerçekleşmiştir. Saygılı evlat, sevgi dolu kız kardeş, namuslu dul, yardımsever kuzendir ve biraz görevlerinden uzaklaşıp, çekime boyun eğmeye karar verir. Bir daha bir adamla birlikte olacağını hiç düşünmemiştir ama karşı koyamaz. Ayıplama, pişmanlık, vicdan azabı olmadan ertesi gün aynı yere yeniden gider.
İlk defa bir kadından bu kadar etkilenen Mark'da ertesi gün yeniden gider ve ikili aynı yerde üç buluşmadan sonra hala birbirinden ayrılmak istemez. Bu yüzden Mark Passion'un halasının evini bulur ve kaçamakları oradan devam eder. Passion onda yeni duygular uyandırmıştır. Önceki yaşantısı ona artık boş ve soğuk gelir. Uzun süreli ilişkilere şimdiye kadar hiç inanmamıştır ama Passion ile farklıdır. Onunlayken hayatı mutluluk dolu görünür, sonsuzluğa inanır. Passion hayatının en güzel olan kısmı, güzel olan tek parçasıdır.

Mark'ın erkek kardeşi babasından değildir ve annesinin daha önce bunu mektupta söylediği arkadaşı annesine şantaj yapar. Eğer Mark kızı ile evlenmezse bunu herkese duyuracaktır. Mark annesinden nefret eder. Annesinin bencilliğinden, sürekli dikkat çekme ve üstün olma çabasından tiksinir ama kardeşini çok sever bu olay duyulursa sevdiği kızında kardeşini bırakacağını bildiğinden kardeşinin iyiliği için istemeye istemeye nişanlanır. Nişanlısı ise Passion'un uzaktan kuzenidir. Nişan yemeğinde ikili öğrenir. Passion kuzeni için ayrılmak ister fakat Mark istemez, sevdiği kadından vazgeçmeye niyeti yoktur. Yıllar önce sevgi için yalvarmış bir daha bunu yapmamaya yemin etmişken Passion'a yalvarır ama ayrılmaktan başka çareleri yoktur.

Mark'ın annesi kitap boyunca boğmak istediğimiz karakterlerden. Küçükken oğluna bir hayrı dokunmamış büyüdüğünde de hatalarıyla hayatını zorlaştırmaya devam ediyor.
Başlarda sıradan bir kitap gibi geliyor bağlanmayan bir erkek, mutsuz evlilik geçirmiş sevmeye aç bir kadın ama çok duygu yüklüydü. İkilinin o aşkı birlikte olma isteği öyle yoğundu ki bu tarz kitaplarda duygu pek hissedilmiyor fakat bu kitap da fazlasıyla vardı bu. Passion sevdiği adam için kuzenini teselli edişi, ikilinin ağlayıp vedalaşmaları Mark'ın sevdiği kadının yastıklarını alacak kadar inanılmaz değişimi hepsi okunmaya değer. Ne sevdiler ama.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »