Türkiye, Ortadoğu ve Mezhep Savaşı, 2015 Yılı Güncesi

8 puan

Taner Timur hocanın son derece berrak ve tutarlı bir dünya görüşü var; Türkiye tarihinin belki de en çalkantılı yılı olan 2015 içinde yaşanan kafa karıştıran olay ve gelişmeleri, okuyucu için son derece anlaşılır kılan bir dille anlatıyor. Her bir gelişmeyi tarihsel bağlamı içinde değerlendiriyor, karşıtlıkları, olasılıkları, çelişkileri gayet güzel açıklıyor.

Sadece kitabın en sonunda yer alan Aydın, Devrimci, Filister başlıklı yazı için bile satın almaya ve okumaya değer bir kitap.

Her şey iyi hoş ancak kitabın kapağı ... Böylesine önemli bir esere bu kapak hiç yakışmamış. Her şeyden önce kapak resmi ile kitabın içeriği tutarlı değil. Kapağa bakarak, kitabın içeriğinin mülteci sorunları, ya da Ortadoğu savaş trajedileri olduğu yanılsamasına kapılmak mümkün. Dahası, resim üzerine yazı, kitap kapağında hiç hoş durmuyor. Yazarın adını resimdeki adamın kafasına, kitabın üst ve alt başlığını adamın koluna basmak hiç iyi bir fikir olmamış.

2014 ve 2015 yıllarında çok önemli eserleri yayımlayan, 2016 yayın programına okuyucunun heyecanla beklediği kitapları koyan Yordam Yayınları kapak tasarımı konusunda muhakkak daha dikkatli ve özenli olmak zorunda.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »