Tess'in Gözyaşları (Monsters in the Dark, #1)

6 puan

Tess yirmi yaşındadır. Onu sürekli hor gören, adam yerine koymayan bir ailesi vardır. İki yıllık sevgilisi Brax ile yaşar. Dünyada birinin kendisini gerçekten istediğini hissetmeye, birine yakın olmaya ihtiyaç duyduğu için sevgilisine bağlanmıştır. Sevgilisi için ideal, masum, ısrarcı olmayan, sadece kapalı kapılar ardında ve sadece Brax'in istediklerini yapmaya hazır kız arkadaştır. Birliktelikleri sıradan, sadece bir görevmiş gibidir. Fakat Tess ilişkilerinde farklı bir boyut ister. İkisinin beklentileri farklıdır. Tess'in kanını kaynatan şeyler masum, sevimli şeyler değildir dile getirme cesaretini kendinde bulamadığı günah olarak nitelendirilen şeylerdir. Bu yüzden kendisinde gariplik olduğunu düşünür. Brax'in sert davranmasını arzular. İstendiğini görmeye ihtiyacı vardır. İlişkileri onu tam anlamıyla tatmin etmez ama istediklerini söylerse sevgilisinin de ailesi gibi kendisinden uzaklaşıp, yalnız bırakacağından korkar. Sevgilisi sürpriz bir Meksika tatili ayarlar ve ilişkilerinin farklılaşacağı düşüncesiyle tatile gider. Motorla gezdikten sonra dinlenmek için durdukları kötü yerde sevgilisi dövülür ve Tess kaçırılır. Kaçırılan başka kadınlarla birlikte hapsedilir. Kaçmaya çalıştıkça dövülür. Artık ticari bir maldır ve satış barkodu olan dövme yapılıp, takip cihazı yerleştirilir. Günlerce maruz kaldığı işkenceden sonra özel uçakla Fransa'ya hayatında gördüğü en büyük malikaneye yeni efendisine götürülür.
Her halinden güçlü olduğu belli olan yeni efendisi Q ile ilk andan itibaren sert konuşup, mücadele eder. Efendisi onu satın almamıştır istemediği bir hediyedir. Fakat artık onundur ve ona itaat etmelidir. Ayağına takip cihazı takılır, teknolojik aletler kullanamaz, dışarı çıkamazdı. Tess ne olursa olsun kaçmaya kararlı olduğundan adını söylemez, mücadele eder. Fakat vücudu ona ihanet eder Q'dan etkilenir. Bir tarafı öfkeliyken öbür tarafı can atar. Q arkadaşlarına sergiler, dokunulmasına izin verir biri fazla ileri gidince onu silahıyla yaralar. Tess çok geçmeden Q'nun esareti altında yaşarken daha önce hiç olmadığı kadar canlı hisseder. Q ona Brax ile yaşadığı hayatın eksik olduğunu gösterip, yaşadığını hissettirir. Çok uzun zamandır kendini inkar ediyordur Brax için duyduğu sevginin arkadaş sevgisi gibi olduğunu anlar. Sonunda kaçmayı başarır ama Q'dan nefret eden adamların eline düşer. Kırbaçlanır, tecavüze uğrar. Q onu bulup adamı öldürür. Brax'in yapamadığını yapıp onu bulur, onun için adam öldürür. Daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi yapıp onu korur. Q artık Tess için şeytan değil sahibi olur. Ona aittir. Ona kendisini gösteren, kim olduğunu ortaya çıkaran, baştan yaratan Q olmuştur. Sevgi, sarılmak, öpmek gibi kavramların ne olduğunu bilmeden büyümüş kimse ona Q gibi şefkat göstermemiştir. Q duvarlarını yıkar, kendisinden nefret edip kovacak diye korkar. Yirmi yıllık mücadeleden sonra sonunda birine ait olma duygusunu tadar.

Q Mercer güçlü, her şeyin kendi bilgisi ve kontrolü altında olmasını seven biridir. Alkol bağımlısı kendisiyle hiç ilgilenmeyen annesi alkolden ölmüştür. Babası ise kölelerine işkence edip tecavüz eden biridir. Evlerinin bir bölümü babasının satın aldığı kızlara ayrılmıştır. Babasının yaptıklarını izlemiş utanç duymuş, babasından nefret etmiştir. Köleleri kurtarmak iyileştirmek istediği için babası işkence ettiği bir kızla birlikteyken onu öldürmüştür. Böylece on altı yaşındayken Mercer imparatorluğunun yeni sahibi olmuştur. Holdinginin yönetimini devralmış yirmi yıldan az sürede beş yüzden fazla gayrimenkul edinmiştir. Hayatı boyunca önceliği hep iş olmuştur. Babasının yolundan gitmek, birinin sahibi olup onun üstünde hakimiyet kurmak için can atmıştır. Babasına benzer köleleri zincire vurmak, boyun eğdirmek için yanıp tutuşur ama bir kez bile içinde ki canavarın dediğini yapmamıştır. Tam rahatlama için şiddete ihtiyacı vardır. Bir köle babasının yapmaktan zevk duyduğu şeyleri yapmaya teşvik etmiştir ama sonrasında hep profesyonellere başvurmuştur. İş dünyasında gayrimenkul izni için rüşvet dönemi başlamıştır. Babasının şöhretinden dolayı ona hep köle kızlar getirilmiştir. Kadınları rüşvet olarak kabul etmiş, satın almıştır. Köleleri kabul etmek servete mal olsa da birine bile elini sürmemiş, hiçbirinin kılına dokunmamıştır. Polis ile çalışmış, dernek kurmuştur. Kalbi kırık kadınları iyileştirip onları sevdiklerinin yanına göndermiştir. Kalbi, hayatı onarılmayacak kadar hasar görmüş kadınlar için parasını, personelini, evini adamıştır. Vücudunda ki kuş dövmesi kurtardığı, hayata döndürdüğü kadınları sembolize eder. Kurtardığı kadınlar kuşlara benzetir. Her şey yolundayken elli sekiz numara Tess hayatına girer ve dünyası alt üst olur. Onu ilk gördüğü an karanlık arzuları, bastırılmış öfkesi ortaya çıkar onu çok ister. Tess'in isyankar, sert, pes etmeyen tavrını sever. İlk kez hayat dolu, kırılmamış yüzüne tükürme cesareti göstermiş bir köle görmüştür. İlk kez bir köleye gerçek bir efendi gibi davranmıştır. Tess'in mücadeleci yanını görmüş, kırılmaz olmasını sevmiştir. Kendi karanlığını paylaşabileceği acı ve zevk arasındaki ince çizgide kendisiyle yürüyecek birine ihtiyacı vardır. Sonunda kendisiyle aynı tutkuyu taşıyan bir kadınla tanışmıştır ve tek istediği onu kırmak olmuştur. Tüm hayatı boyunca bastırdığı dürtüleri inkar edilemez boyuta ulaşmıştır. Tess onu büyüler kısa sürede ise her şeyi olur.

İlişkileri başlamışken Tess'in evden kaçınca sevgilisine yerini söyleyip bıraktığı mesajdan dolayı polisler gelir. Ertesi gün Q Tess'i evine gönderir. Tess gitmek istemez. Aşık olmuş, değişmiştir. Artık eski Tess olamazdı. Kalbinde hep Q olacaktır. Q'nun izlerini silmek için Brax'e ihtiyacı olduğundan rol yapmak zorunda kalır ve iki ay sonra Brax ile kaldığı yerden devam eder. Fakat kızgın olsa da Q'ya ihanet ediyormuş gibi hisseder, onu unutamaz. Barkod dövmesine kuş ve elli sekiz yazdırır. Brax'in başkasından etkilendiğini fark edince ise mutlu olur, özgür hisseder. Artık ona ihtiyacı yoktur. İnsanların kendisini umursamasına duyduğu ihtiyaç uçup gider. Evine döner. Q'nun kavga edecek, savaşacak, onun uğruna savaşacak birine ihtiyacı vardır. O'nun her şeyi olmak için dönmüştür onun kendisinin her şeyi olduğu gibi. Karanlığına ortak omayı, acı ve işkencenin içindeki hazzı birlikte bulmayı teklif eder. Q'nun karmaşıklığını, gölgelerini, kırbaç ve zincirlerini, vahşiliğini ister. Karşılığında ise kendisini hayatının dışında tutmamasını, eşit olmayı, onu mutlu etmeyi ister. Q'dan gelen her ne olursa olsun kabul etmeye hazırdır.
Q ise Tess'i orada tuttuğu için başına gelenlerden, onu incittikten sonra nasıl gelip o sözleri söylediğine inanamaz. Ona şiirler okuyup iyi davranacak türde bir adam değildir. Tess ondan imkansızı kendisini sevmesini ister. Onu göndermek canını çok yakmış, uyuyamamış hep Tess'i düşünmüştür. Onda aradığı her şey vardır. Sonunda kendisini tutamayıp onu öldüreceğinden korkar. Polisler geldiği için değil öldürmeden ya da ölümden beter şeyler yaşatmadan Tess'den kurtulmak istemiştir. Tess için ondan uzak kalmayı göze almıştır ama çok geçmeden perişan olup peşinden gitmiştir. Onu geri getirmek için kaçıracak hale gelmiştir. Bir elmanın iki yarısı, birbirlerinin ruh eşleridir. Tess'i koruyacak, canını yakan herkesi, kaçıranları yakalayıp cesetlerini ona teslim edecektir. Hak ettiği hayatı ona yaşatacaktır. Anlaşmalarını ise kanlarıyla mühürlerler ve yeni bir hayata başlarlar.

Farklı bir kitaptı. Tess'in cesareti, direnişi, kendini kabullenmesi güzeldi ama çoğu zaman yaptıkları saçmaydı. Sonunda istediği ilişkiyi bulabildi. Q çok farklı bir karakterdi, karanlık kişiliği, duyguları, geçmişi son sayfalarda onun ağzından geçmişi ve günümüz anlatımına kadar çok yüzeyseldi. İlişkileri ise değişik türden bir ilişki.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »