Tehlikeli İlişkiler (Rogues of Regent Street, #1)

10 puan

Adrian Spencein ünlü Regent Sokağı Serserilerinden Albringht kontudur. Diğerleri Ketteting Kontu Julian Dane, Sutherland Dükü’nün ikinci oğlu Arthur Christian ve Philip Rothembow'dur. Adrian ve kuzeni Philip oyun oynarken Philip hile yapınca Adrian hileyi bırakmasını söyler ama Philip alınıp onu düelloya davet etmiştir. Ertesi sabah ayılıp vazgeçeceğini düşünerek Adrian kabul etmiştir. Adrian havaya ateş etse de Phillip Adrian'a ateş etmiş ve ölen kendisi olmuştur. Böylece serserilerden biri ölmüştür. Dördü kendi kurallarına göre yaşamış, servetlerini daha büyük servetler edinmek için riske atmış, toplumdan kanunlardan korkmamış, serseri olarak anılsalar da kötü işlere bulaşmamışlardır. Adrian bu olaydan sonra hep bunun vicdan azabını yaşamıştır.

Bir erkek kardeşi vardır Benedict. Babası kardeşini sevip, iyi davranırken ona sevgi göstermemiş, aşağılamış, kötü davranmıştır. Onun olacak olan serveti de kardeşine bırakmıştır. Adrian kuzeni ile düello yapıp öldürünce de babası ile ilişkileri daha kötü bir hal almıştır. Adrian'da babasının bu yaptıklarından sonra intikam almak için kardeşinin sevdiği kız Lillian ile evlenmeye karar verir.

Lillian Benedict yerine Adrian ile evlenmeyi kabul eder. Yaşadığı yerden neredeyse hiç çıkmamıştır ve tek istediği hayatını yaşayıp, özgür olmaktır. Bunun için evlenmeyi kabul eder.
Evlenirler ama evlendikten sonrası ikili için zor geçer. Adrian önce Lillian'a mesafeli davranır, ne zaman ilişkilerini düzeltmeye başlasalar ortaya bir Benedict engeli çıkar. Üstelik çok masum durmadığından ikili arasında kıskançlıklara, yanlış anlamalara sebep olur.
Adrian silahla kendisini vurup kör kalır bu yüzden kötü bir sürece girse de Lillian Adrian'ın hep yanında olur. Araya giren engellere rağmen ikilinin sonunda mutlu bir evliliği olur.

Kitap çok güzeldi. Aslında bakınca konu olarak bir farklılık yok sıradan gibi görünüyor ama başlayınca elinden bırakamadığın bir hale geliyor. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve çok sevdim. Güzel, akıcı bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »