Tehlikeli Aşk (Warenne Dynasty, #9)

10 puan

Ariella Cliff'in evliliğinden olan kızı değildir. Berberi Bölgesinde doğmuştur annesi bir Berberi prensi tarafından tutsak edilmiş bir Yahudi'ydi. Ariella'nın doğumundan sonra çocuğun başkasından olduğu belli olduğu için annesi idam edilmiştir. Babası haremden onu kaçırmayı başarmış ve büyütmüştür. Çocukluğunu babasının evinin bulunduğu Batı Hint Adaları'nda geçirmiş babası Amanda ile evlenince Londra'ya taşınmışlardır. Üvey annesi de babası kadar denizi sevdiğinden çok gezmişlerdir. Küçüklüğünden beri öğrenme arzusu ile yanıp tutuşmuştur. Kendisini bildi bileli kitaplar ve içlerindeki bilgiler bütün hayatını oluşturmuştur. Balo yerine hep kütüphaneyi seçmiştir. Evlenmek istemez. Özgürlüğü, kitapları, seyahatleri evlenmeye tercih eder. Alışık olduğu özgürlüğü sadece sıra dışı bir adam ona tanırdı. Bağımsızlığıyla birine hesap verdiğini düşünemez. Akrabalarının evliliğindeki büyük aşka hep şahit olsa da evlilik ona hiç önemli gelmemiştir. Eğer bir gün evlenirse bu sadece de Warenne soyunun meşhur olduğu türden büyük, sıra dışı bir aşk yaşadığı için olacaktır. Yirmi dört yaşında böyle bir şeyin eksikliğini hissetmez okunacak binlerce kitap, gezilecek çok yer vardır.

Emilian St Xavier annesi roman yarı çingenedir. Vikont olan babasının karısı doğumda ölmüş sonrada varisi ölmüştür. Babasının elinde ihtişamını kaybetmiş bir mülk, boş bir malikane durumu tehlikede olan bir unvan kalmıştır. Unvanını alacak bir varisi kalmayınca daha önce karısı öğrenmesin diye kendisinden olmadığını söylediği oğlunu yanına almıştır. Annesi kumpanyadan ayrılıp, babası ile yaşamasını istese de annesinin acısını hiç unutmamıştır. Annesini üzdüğü için babasından nefret etmiştir. Roman gururu babasının sunduğu hayata ilgisiz ve mesafeli yaşamasını gerektirmiştir .İngiliz yaşam tarzına uyum sağlama süreci çok zorlu geçmiştir. Birçok kez kaçmış hep yakalanmıştır. Son kez kaçtığında komşunun atını çalmış herkes at hırsızı olduğunu görsün diye bedeni damgalanmıştır. Sağ kulağında damga olduğu için saçlarını uzatmıştır. Daha sonra kendisi kalmak istese de annesinin roman olduğu gerçeği hiç değişmemiş aşağılamaların izlerini hep taşımıştır. Babası ölünce de Vikontluk Emilian'a kalır. Babasına hiç teşekkür edemeden ölünce babasının kendisiyle gurur duyması için tüm borçları ödemiş, mirasını iyi bir hale getirmiştir. Yaşadığı yerde Cliff de Warenne'den sonra ki en zengin soyludur. Duyguları karmakarışıktır kendisini iki tarafa da ait hissedemez. Annesinin ölümünü de öğrenince intikam almak ister ve buna da Ariella ile başlar. Bundan sonra Emilian kaçtıkça Ariella kovalar.

De Warenne erkeklerinden Cliff'in yeri ayrı ona ayrı bir sempati duyuyorum tabi çocuklarının yeri de ayrı.
Cliff'i olgun aile babası olarak görmek çok güzeldi. O küçük çocukların büyüyüp evlendiklerini okumakta çok keyifli.
Emilian ne derse desin Ariella pes etmedi nasıl bir aşktır senin ki Ariella. Emilian çok sinir etti yeter artık dedirtti ama yaşadıklarını okudukça bazen ona da hak verdim. Bu ikiliye bayıldım çok sevdim kitabı. Bu seriye bayılıyorum okumayan kesinlikle başlamalı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »