Tatlı Düşman

10 puan

Liliana Claremont babası gibi kimyagerdir. Anne ve babası ölmüştür. Kraliyet Cemiyeti makalesini reddetmiş konferansa katılamamıştır. Bu hüsranla evine döndüğünde her yeri dağıtılmış bir halde bulur. Hırsızdan kaçmayı başarır. Evine dönüp evini düzenleme işine giriştiğinde kitaplıkta gizli bir bölme bulur.
Babasının biri ile olan yazışmalarını görür. Ölmeden iki gün önce babasına gelen bir not bulur. Babasının haydutlar tarafından öldürüldüğünü sanan Liliana o notun babasını tuzağa çektiğini ölümünün sıradan bir olay olmadığını anlar. Notta ki mühür Wentworth mührü olduğundan araştırma için Wentworth Malikanesi'nde verilen davete gider. Wentworth Kontu Geoffrey ise ilk hedefidir.
Abisi ölünce kontluk Geoffrey'e kalmıştır. Annesi bir varis istediğinden bekar uygun adayların listesini yapıp eve çağırmış ve bir parti düzenlemiştir. Mecburen kabul eden Geoffrey Liliana ile tanışınca bambaşka bir işin ortasında bulur kendini.

Liliana babasının cinayetinin arkasında ki gerçekleri ortaya çıkarmak için gittiği partide yakınlaştığı ve daha ilk anda aralarında bir etkileşim olan Geoffrey ile bilmedikleri gerçeklerin ortasında bulur kendini. Bir yandan babalarının ölümünü araştırırlar bir yandan da karşı koyamadıkları duygular ile uğraşırlar.

Kitabın farklı bir konusu vardı. Aşk, macera dengesi iyiydi. Sadece olayları çözmek için uğraştıkları sayfaları okumak zorunda kalmadım. Aynı zamanda ikili arasında yaşanan aşkı da bol bol okuyabildim. Bu durum güzeldi. Bazı durumlar uzatılmış olsa da akıcı bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »