Tatlı Ceza (Blakewell/Kenleigh Family Trilogy #1)

9 puan

Tatlı Ceza Pamela Clare'in okuduğum ilk kitabı. Serinin devamı ülkemizde basılmamış ama seri ismine ve içinde geçen karakterlere bakınca bu kitap kiminle seri olacak acaba diye düşündüm açıkçası. Üşenmedim, yabancı kaynaklara baktım serinin devamının karakter isimleri için, hiç tanıdık gelmedi. Serinin devamı basılmamış derken kitabı eski baskı sandım da öyle demiştim. Meğerse iç kapağa bakınca 2015 baskısı olduğunu gördüm. Yani devamı çıkabilir de.
Konu 1730'larda İngiltere'de başlıyor. Zengin, iş güç sahibi bir soylu olan Alec'e bir tuzak kuruluyor ve kolonilere giden ilk gemiye bir suçlunun kimliğiyle gönderiliyor. Yolculuk sırasında hasta olması ve sürekli kırbaçlanması sebebiyle de ayılıp yolculuğun farkına varamıyor. Ve orada iyi kalpli, güzel Cassie tarafından satın alınıyor. Cassie ölmek üzere olan bu adama acıyor ve tedavi ettiriyor. Buraya kadar spoiler yok. Konunun sadece girişi. Alec kendine gelince ben aslında sandığınız kişi değilim diyor, pek inanmasalar da mektup yazmasına izin veriyorlar. Ama zaman eski zamanlar, bir mektubun gitmesi bile en az dört ay sürüyor. Bu yüzden cevabı beklerken olaylar gelişiyor.
Kitap hakkında fikrime gelince; tarihi aşk romanı olmasına rağmen kitapta bolca aksiyon ve sırlar, köleler, köleliği destekleyenler, köleleri koruyanlar vs. derken zengin bir kurguya sahip. Bazı yerler çok uzun tutulmuş olsa da yine de beğenerek okuduğum bir kitap oldu.
Devamını okur muyum? Evet. yazarın anlatım tarzını sevdim ve diğer kitaplarını da okumayı düşünürüm. Bu türü sevenlere tavsiye de ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »