Tatlı Ceza (Blakewell/Kenleigh Family Trilogy #1)

9 puan

Şu son 1.5 senedir yayın evlerine ne oldu anlamadım. Biliyorlar ki tarihi aşk romanı okuyan insan sayısı ülkemizde hiç de az değil. Ama gelin görün ki artık bütün kitap evlerini toplasanız bu tarz kitaplardan ayda en fazla 5 tane çıkıyor. Büyük çoğunluğu ya günümüz aşk ya da daha da kötüsü paranormal, distopya temalı kitaplar çıkarıyorlar. Tarihi aşk romanı çıktığında ise artık nereden buluyorlarsa özellikle en kötü yazarları veya iyi bir yazarın en kötü kitabını veya serisini çıkarıyorlar. Siz de mecburen bu türü sevdiğinizden elde ne varsa onunla yetiniyorsunuz benim gibi :( .

Evet, bu ufak sitemimden sonra gelelim Koridor'un son çıkarmış olduğu tarihi aşk romanına. Tatlı Ceza veya orijinal adıyla Sweet Release, Blakewell/Kenleigh Family Trilogy serisinin ve aynı zamanda Pamela Clare'nin ilk romanıdır.

Alec Kenleigh, ailesinin en büyük çocuğu olduğundan babası ona birçok sorumluluk yüklemiştir ve kardeşi Philip'in aksine ondan herhangi bir sevgi görmemiştir. Yıllar içinde Alec bir beyfendi ve sorumluluk sahibi birisi olurken, kardeşi ona tanınmış olan fazla serbestlikten ötürü sürekli hatalar yapan birisi olup çıkmıştır. Alec de Philip kendine çeki düzen versin diye onu bazı şeylerden mahrum etmeye karar verir. Bu kararından kısa bir süre sonra evine dönerken saldırıya uğrar. Aradan geçen 2 aydan sonra bilinci yerine gelir ve başka bir yerde olduğunun farkına varır. Orada Catherine -Cassie- Blakewell ile tanışır. Cassie ona adının Cole Branden olduğunu, tecavüz suçundan ötürü Virginia'ya getirildiğini, uzun zamandır hasta olduğu ve onun haline üzüldüğü için onu satın aldığını ve bundan sonra kendisi için çalışacağını söyler. Alec bunları duyduğunda asıl kimliğini ispatlamaya çalışır ancak elde yeterince kanıt olmadığından ona kimse inanmaz. Alec İngiltere'ye mektup yazar ve mektubun ulaştırılmasını ister, Cassie de kaçmayacağına söz verirse bunu yerine getireceğini söyler. Alec de söz verir ve eve döneceği zamanı beklemeye başlar. Bu süre zarfında Alec ve Cassie birbirlerine karşı bir şeyler hissetmeye başlarlar ama onlara engel olan sorunlar vardır ve bir yandan bunlara göğüs germeye çalışırlarken diğer yandan aşklarını yaşamaya başlarlar.

Bazı yazarların ilk kitabı yayınlandıktan sonra çıkardığı kitaplar ya eh'lik oluyor ya da kendini geliştirerek çok iyi romanlara imza atıyorlar.Biz yazarı MacKinnon's Rangers serisiyle tanıdık ve sevdik. Bu kitap yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok başarılı buldum ben.

Yazarın en sevdiğim yönü tarihi aşk romanı yazacağım derken kitabı sırf aşka boğmaması diyebilirim. O dönemin sorunlarını ve yaşananları çok güzel bir şekilde, gerçekçiliğini yitirmeden anlatmasını çok takdir ediyorum.

Alec-Cassie arasında geçenler -ister romantizmi,ister atışmaları olsun- gayet güzel anlatılmıştı. Okuduğum diğer kitaplarına oranla erotizmi biraz daha azdı.

Cassie'nin küçük kardeşi Jamie çok tatlıydı.

Çeviri hatası yok gibi bir şeydi. Yalnız şöyle bir durum var eğer ilk kez tarihi aşk romanı okuyacaksınız bu yazardan başlamayın bence. Çünkü ben ne zaman bu kadının bir kitabını okusam benim okuma hızım bir anda yavaşlıyor. Aslında yazarın kalemi ağır değil, anlatımı da muhteşem ama bazı yerleri detaylı yazdığı için okurken sıkılabilirsiniz. Bu kitapta olmasa da olurmuş dediğim parçalar vardı ama bunu yazarın ilk kitabı olmasından dolayı ve diğer kitaplarını da okumuş olduğumdan bu ufak pürüzü göz ardı ediyorum.

Kitapta oldukça kısa olan bir ikinci aşk anlatılmıştı ve bence yazar kısa anlatımı tercih ederek en doğru şeyi yapmış. Ben aşk romanlarında 2. çiftlerin sıklıkla anlatılması sonucu kitabın gereksiz -hatta fazla gereksiz- yere uzatılmasını hiç sevmiyorum. Yalnız yazarın yerinde olsam Elly-Zach aşkı yerine Nettie-Luke aşkını anlatmayı tercih ederdim. Kitapta en nefret ettiğim karakter Elly idi çünkü, Geoffrey bile onun yanında gözüme sempatik göründü.

Ama kitap güzel miydi,hem de nasıl...İkinci kitap bizim yumurcak Jamie üzerine kurulu. Umarım yayın evi bizi çok bekletmez ve o küçük yumurcağın yetişkin bir adam olarak yaşadıklarını okuyabiliriz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »