Tanrıça (Tanrıça, #1)

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2013/01/tanrca-serisi-tanrca-aimee-carter.html

Alıntılar blogumdadır.

Kitap beklentimin üstünde çıktı. Normal de salt Yunan mitolojisini çok fazla sevmem. Okurum ama diğer fantastik öğelere göre daha az hoşuma gider. Bu kitaba ise tek kelime ile bayıldım! İçerisinde beklediğimden daha az Yunan mitolojisi vardı. Yazar, Yunan Tanrıları’ndan kendisine özgü karakterler oluşturmuş ve Ölüler Diyarı’nı almış, onun dışında çok fazla mitoloji yoktu. Genel olarak baktığımızda yazarın mitolojiden yararlanarak bir dünya ve hikaye oluşturduğunu görüyoruz.

Alacakaranlık furyası ile ülkemizde daha çok yayınlanmaya başlayan fantastik kitaplarda bazen kitapların birbirine çok benzediğini, benzer olay ve diyalogların olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle, bir fantastik kitap okuyucusu olarak, yazarın kendisine özgü olarak yarattığı dünyayı beğendim. Bu kitapla birlikte mitolojik öğelerin olduğu kitapları daha fazla okumaya karar verdim.


Kitabın konusu şöyle; Henry (Hades), Persephone öldükten sonra senelerce yalnız kalmıştır. Son yüz senedir kendisine bir eş, Ölüler Diyarı’na kraliçe aramaktadır. Çünkü, bulamazsa kardeşleri kendisinden Ölüler Diyarı’nı alacak ve Henry yok olacaktır. Kraliçe olmak için bir sınavdan geçilmesi gerekmektedir, ancak biri ya da birileri kızlar sınavlardan geçemeden onları öldürmektedir. Son seksen senede on bir kız ölmüştür. Henry, tam vazgeçmişken kardeşi Diana (Demeter) son bir deneme yapmasını ister ve kızımız Kate ortaya çıkar.

Henry, Kate’e kendisiyle altı ay yaşaması koşuluyla hasta annesini hayatta tutacağını söz verir. Kate, ilk başta bunu sadece annesi için yapsa da ilerleyen zamanlarda Henry’nin ne kadar yalnız ve çaresiz olduğunu görür ve Henry için mücadele etmeye başlar. Önünde yedi tane sınav vardır. Bu sınavlar, günlük hayatta Kate farkında olmadan yapılmaktadır. Okurken sizde Kate’in nerelerde, hangi sınava tabi tutulduğunu anlamıyorsunuz bile. Kitabın sonlarına doğru açıklandığında şaşırdığım sınavlar olmadı değil! Bu bakımdan yazarın yazım tarzını başarılı buldum.

Henry, Kate’in güvenliğini üst düzeye çıkarmıştır. Yiyeceklerini o yemeden biri tatmaktadır, kapısında muhafızlar vardır ve her gittiği yerde onu takip eden iki tane de koruma! Tüm bunlara rağmen Kate hayatta kalacak mıdır, yoksa diğer kızlar gibi öldürülecek midir? Daha da önemlisi sınavlardan geçip ölümsüz olabilecek midir?

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »