Taht Oyunları (Buz ve Ateşin Şarkısı, #1)

10 puan

Bu seriyi bütün fantasitk severlere veya fantastik edebiyata başlamak isteyenlere tavsiye ederim. Kitabı hiç bilgisi olmayan birisi için kabaca özetlemek gerekirse; bir diyara hükmeden krallıkların kendi aralarında verdikleri mücadeleleri anlatıyor diyebilirim. Bu mücadeleler yeri geliyor savaşla yeri geliyor TAHT OYUNLARI ile kazanılıyor. İnsanlar arasındaki ilişkiler, herkesin kendi çıkarını düşünmesi ve en önemlisi herkesin Yedi Krallık diyarına hükmetmek için Demir Tahta oturmak istemesi hikayenin merkezini oluşturuyor.

Bana kalırsa yazarın en büyük özelliği yüzlerce karakteri ustaca yöneterek bizlere anlatabilmesidir. Her karakterin hikayede önemli bir rolü oluyor ve ilk başta tam anlamasanızda kısa zamanda bütün hanelerin üyelerini tanırsınız. Yazar hiç bir karaktere taviz vermez ve acımaz. Hiç kimsenin yeri sağlam değildir ve seriyi en cazip kılan budur bence. İyi-Kötü taraf veya ölümsüz kahramanlar yoktur Buz ve Ateşin Şarkısında. Bu sayede gerçekçilik en üst seviyeye çekilmiştir ve benim gibi gerçekçiliği sevenler için birebirdir.

Kitap serisinin birde dizisi var Game of Thrones adında. Size tavsiyem (Sadece 1. sezon için) kitabı 200 sayfa okuyun sonra diziden 1 bölüm izleyin. Böylece olaylar ve kişiler zihninizde çok daha rahat canlanıyor ve kafanıza oturuyor. Ama sakın dizisi var zaten diye kitabı okumadan kolaya kaçmayın çok şey kaybedersiniz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »