Sonunda Ben De Sevdim (Last Man Standing, #4)

7 puan

Evliliğe karşı dört arkadaşın altı ay önce girdiği, son bekar kalacak erkeğin kazanacağı iddianın sonunda galip elinde dört şilin ve bir şişe kaliteli konyak olan Norcroft Kontu Oliver Leighton olur.
Oliver tüm arkadaşları gibi evlenmek ister fakat aşık olarak. Kulüpten çıkarken pelerinin yüzünü kapattığı dilenci olduğunu düşündüğü kadına kazandığı paraları şans getirmesi dileği ile verir.

Dumleavy Kontesinin torunu Kathleen MacDavid büyükannesinin şans getirmesi için giymesinde ısrar ettiği, nesilleri boyunca toruna geçmiş pelerin ile aradığı adam tarafından dilenci sanılmıştır.
Kocası dokuz sene önce ölmüştür ve İskoçya'dan gelmiştir.
Birbirine düşman İngiliz ve İskoç iki aile arasında akıtılan kan evlilikle durdurulabilecektir. Fakat evlilik gerçekleşmemiştir. Ailesini bu vahşete kurban veren yaşlı kadın da iki aileyi lanetlemiştir. Beş yüz sene sonra iki tarafta evlilikle birleşmediği taktirde iki tarafı da korkunç bir son beklemektedir.
Kathleen ve ailesi hayatlarında ki kötü olayları, çocukların olmamasını, ölümleri lanete bağlar. Bu laneti ortadan kaldırmak, soyun devamını sağlamak için Oliver ile evlenmeye kararlıdır.

Norcroft malikanesin de olan Oliver'in yanına gitmek için teyzesi ile tren yolculuğuna çıkar. Teyzesinin yaptığı büyü barındıran küçük müdahale hafızasını kaybedip Oliver'ın evin de kalmasına neden olur. İkili birbirini tanıyıp yakınlaşmaya bazı gerçekler ise ortaya çıkmaya başlar.

Kitap güzel başladı. Yazar tüm seri boyunca güzel, farklı konular yaratmayı başarmış fakat gelişmesi aynı şekilde olmamış. Bu yüzden kitaplar orta bir seviyede fakat akıcı, yormayan hemen biten kitaplar.
Seride arkadaşların diğerlerinin kitabında olmaması başta ve sonda çok kısa görünmeleri dikkat çekiciydi.Görmek isterdim. Bu kitapta neden yoklar diyordum ki hepsi çocuklarını evlendirdikleri uzun yıllar sonra her şeyin başladığı yerde meşhur konyağı içerek veda ederler. Bunu sevdim güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »