Sonsuzluktan Uzak Ölüme Yakın (Vampire Queen, #1)

7 puan


İlk defa bir kitabın ilk bölümünden sonra kızın aşık olmasını istemiyorum ve gerçekten uyuz oldum kıza!

Teenagers tarzı bir kitap ama başında Rhode'n kendini onun yeniden insan olması için feda etmesi gerçekten çok duygusaldı.

Rhode Lenah'ı görür görmez aşık oluyor ve onu bir nevi kraliçesi yapmak için vampire dönüştürüyor. Lenah aşkına karşılık veriyor olmasına rağmen vampir olmaktan ziyade tekrar insan olmayı arzuluyor. Rhode onun bu haline üzülüyor ve çare aramaya başlıyor. Ve fedakarlık yaparak onun yeniden insan olmasını sağlıyor. Hatta insan olduğunda uyum sağlaması için gerekli olan tüm hazırlığı da yapıyor.

Lenah'ın tek yapması gereken insanların içine karışmak ve kurduğu vampir meclisinden uzak kalmak. Tabi bunu becerebilirse.

Kahramanımız olan kız Vampir hayatında acımasız, başkalarının acısından zevke alan biri, ama insan olunca daha ılıman oluyor diyebiliriz.

Kitap da ara ara geçmişe Lenah'ın vampir olduğu zamanlara ait dönüşler var. Başlarda dikkat dağıtıcı gibi görünse de aslında güzel. Ressam arkadaşı Tony çok tatlıydı :)

Justin'i pek sevemedim, biraz yapay bir karakter sanki, ama Lenah kızımız çocuğu görünce pek bir heyecanlanıyor. Tabi Rhode'nin yerini tutamaz kesinlikle.

Dediğim gibi Teenagers (Gençlik) tarzında bir kitap o yüzden okurken büyük beklentilere kapılmamak gerek ama aynı zamanda okunası bir kitap. Mükemmel ille de okuyun demem, ama elinizde varsa benim gibi ön yargılı olmayıp okuyun derim.

Okuduktan sonra araştırdığım kadarıyla seri, aslında seri olmasına pek de gerek yok gibi görünüyor. Yazar sonunda sadece bir son söz kısmı yazıp bıraksaydı da olurdu, devamını da muhtemelen alır okurum. Ama umut ediyorum ki Rhode gerçekten ölmemiştir ve bir yerlerden çıkar :)))

Çeviride rahatsız eden bir nokta yoktu o açıdan Martı Yayınlarına teşekkürler :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »