Sonsuza Dek Kollarında

10 puan

Kontes Synnovea Zenkovna kont olan babası ölünce babasının yasını tuttuğu Rusya'dan Rus Çarın çağırması ile Moskova'ya gider. Büyük bir servet kendisine kalmıştır ve bir vasiye ihtiyacı vardır. Yolculuğa başladığında ise saldırıya uğrar. Tutsaklıktan,tecavüzden onu kurtarmaya İngiliz Albay Sör Tyrone Rycroft Çarlık ordusu üçüncü hafif süvari alay komutanı gelir.

Tyrone kendisini aldatan karısının sevgilisini düelloya davet etmiş ve öldürmüştür. Karısı ise kendisini affettirebilmek için sevgilisinden olan bebeği düşürmeye çalışmıştır. Fakat bu ölümüne neden olmuştur. Tyrone de bu yaşananlardan sonra Rusya'ya gelmiştir. Synnovea ise ilgisini çekmeye başlamıştır.

Synnovea Tyrone ile biraz vakit geçirdikten sonra vasisi olan Çarın kuzeni prensesin evinde kalmaya gider. Prenses kendisini sevmese zor anlar yaşatsa da prens Aleksey'in ilgisini çeker. Sürekli sıkıştırıp tecavüz etmeye kalkışır. Synnovea bir şekilde kurtulmayı başarır ama prens ısrarcıdır.
Tyrone ise peşinden gelir. Prensesin istememesine rağmen vazgeçmez sürekli yanına gelmeye başlar. Çardan da nişan için izin ister fakat iki kişi daha vardır. Vasileri de yaşlı olan prense onay verir ve Synnovea onunla nişanlanır. Aleksey'in amacı yaşlı prensle yapacağı evliliğin onu kollarına getirmesidir.

Synnovea'da istemediği nişandan kurtulmak için Tyrone'i kullanmaya karar verir. Bu yüzden onunla yakınlaşır ve birlikte olduktan sonra evinde Aleksey ve kendisini kaçırmaya çalışan hırsız Ladislaus'a yakalanırlar. Tyrone ise otuz kırbaç yer ve hadım olmaktan kurtulur. Çar olaylara dahil olunca da evlenmelerini ister. Synnovea'ın kendisini kullandığını öğrenen Tyrone ise çar ile anlaşır. Kalan üç yıl üç ay iki günlük hizmeti bittiğinde ondan uzak kalırsa İngiltere'ye dönmeden evliliği fesh edecektir.
Bu yüzden evlendikten sonra bir süre uzak durmaya çalışır fakat Synnovea'nın da isteğiyle daha fazla dayanamaz. Tam ilişkileri yolunda iken de Synnovea çar ile olan anlaşmayı öğrenir. Araya ikiliyi elde etmek isteyenler girse de neyse ki mutlu son.

Diğer kitapların aksine bu kez Rusya'da geçen, prensler prensesler ile dolu bir kitap. Kitap hareketli başladı daha sonra durağanlaştı Synnovea'nın hayatına yoğunlaşıldı hayatına yeni girenler, yaşadıkları, uğraşmak zorunda kaldıkları ile geçti. Çokta kalabalıktı özellikle ilk sayfalar. Üstelik ilk sayfalarda Tyrone bir görünüp bir kayboldu geç girdi hikayeye kadın karakter üzerinden giden bir kitap. Synnovea aşık olanlar onu elde etmek isteyenler de oldukça fazla. Yarıladıktan sonra ise kitap daha hızlı geçti macera ,aşk yoğunlaştı. Bu süreçten sonra ikiliyi keyifle okudum.
Ladislaus ise eski bir hırsız olsa da yaptıklarına rağmen onu sevdim, aşkı hoşuma gitti. Kötülerin ise hazin sonu güzeldi. Herkesin hak ettiğini bulduğu güzel finalli bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »