Sonbahar Kokusu (Whiskey Creek Serisi,#1 )

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/04/sonbahar-kokusu-whiskey-creek-1-brenda.html

Ünlü film yıldızı, günümüzün James Dean'i Simon O'Neal alkol problemi ile uğraşmaktadır. Bunun yanı sıra karısından yeni boşanmıştır, uzaklaştırma kararı nedeniyle oğlunu da görememektedir. İstediği tek şey onun yanında olabilmek olduğundan eski halk ilişkiler yöneticisi Gail ile bir anlaşma yaparlar. İki yıl sürecek sahte evliliklerinde Simon hakimin onu haklı bulması için gereken imajı yakalayacak, Gail ise Simon ve onun menajeri sayesinde batmakta olan şirketini kurtarabilecektir.
İlk başta Simon hakkında bayağı kötü düşüncelere sahiptim. Gail'in ona karşı haklı öfkesi, karısı ile boşanmalarında dile getirilen şeylerde suskunluğunu koruması ile pek de iyi izlenim oluşturmamıştı. Ama ne zaman onun düşüncelerinden bölümler okumaya başladım, işte o zaman sen ne çekmişsin be Simon dedim. Şimdi bilirsiniz şöhret her zaman iyi bir şey değil. En güzel örneklerinden biri erkek karakterimiz. Dava sırasında oğlunu görememesi ise onu yıkıyor. Başlarda karısını normal ya da haklı olarak düşünmüştüm ama kadının saçını başını yolmak gerek. O kadar nefret ettim ki okurken, Simon ne yapmışsa yeridir gerçekten ve adam çok da bir şey yapmamış zaten okudukça görüyoruz. Susmasının ise sebebi mantıklıydı.
Whiskey Creek kasabasından, Hollywood dünyası sektörüne atılan kadın karakterimiz ise en son çareyi kasabasına kocası ile dönmekte bulur onun iyiliği için. Gail ne kadar çok inkar etse de Simon'un çevresinde ününden dolayı oluşan baskı olmayınca anlar ki gayet etkilenilesi, aşık olunası bir adammış sahte kocası. Simon'un yaşadıklarından sonra Gail ile beraber huzuru bulmasını zevkle okudum. Adam o kadar çok şey yaşamış ki gerçekten çevresindeki neredeyse herkesten nefret edeceksiniz bunlara neden olan. Gail'in arkadaş çevresine başta bir ısınamasam da zamanla kendilerini sevdireceklerdir diyorum.
İki karakterin arasında kitap boyunca muhteşem bir elektrik vardı. Ne olacak diye merakla okumamdaki en büyük etkendi. Bunun dışında yazarın anlatım tarzını da tahmin ettiğimden daha çok beğendim. Kitabı okumak için neden beklemişim aldıktan sonra hiç bilmiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »