Siyah Kadife

10 puan

Kitap Emily'nin düğün gecesi ile başlar. Kendisinden yirmi yaş büyük Vikont William ile evlenmiştir. Yeni hayatının başlayacağı odaya giderken koridorda gizemli bir adam görür ve etkilenir.
Kocası evliliklerini tamamlayamaz ve daha ilk geceden ondan dayak yer. Ailesine dönmek ister fakat ailesi onun evliliğini bir kurtuluş olarak gördüğü için kabul etmez. Zaten babasının da kocasından bir farkı yoktur sürekli ondan da dayak yemiş hep ezilen taraf olmuştur.
Kocasının bir daha odasına gelmemesi karşılığında verdiği kanı yatağa döker bu sayede ondan az da olsa kurtulur.Ondan nefret eder, onu istemez sürekli dayak yer, evde tutsak gibidir. Evliliği tam bir felakettir. O gizemli adam ile karşılaşmaya devam eder. Onu kocasından dayak yemekten, boğulmaktan, battığı çamurdan kurtarır. Her karşılaşma da biraz daha etkilenir. Kocası ise aralarında bir şey olduğu düşüncesindedir. Hatta bunu kanıtlamak için onları bir araya getirmeye bile çalışır.

Bu gizemli adam Marcus Harrington kocasının yeğenidir. Birlikte iş yaptıkları içinde sık sık dayısının evine gider. Dayısının yeni karısı ise onu etkilemeye başlar. Onu kıskanır, arzular uzak duramaz hale gelir. Bu sırada ise William bir sabah ölü bulunur. Emily'nin hayatı yeniden değişmeye başlar. Ailesi yeni vikont ile evlenmesini ister böylece hayatlarını garantileyeceklerdir. Başka çaresi kalmadığından Emily yirmi bir yaşına geldiğinde alacağı mirası beklemek için kaçıp arkadaşının yanına gider. Arkadaşının öğretmen olduğu okulda öğretmen olarak çalışmaya başlar. Fakat okulun bağışçılarından biri Marcus'dur. Onun topraklarına gitmiştir.
Marcus ise Emily'i aratır ve o kendi ayakları ile yanına gelmiştir. Emily'nin karşısına çıkar ve yakınlaştıkları sırada Emily'nin babasına ve yeni vikonta yakalanırlar. Vikont evlilikten vazgeçince babası kızını düşürdüğü durumdan dolayı Marcus'dan kızı ile evlenmesini ister. Marcus önce kabul etmese de daha sonra kız kardeşi zor duruma düşmesin diye kabul eder ve evlenirler.
Evliliklerine alışma süreci, duyguları, Marcus'un aile geçmişi, Emily'nin hayatını tehdit eden tehlike derken kitap bitti.

İlk bölümleri okurken sabırsızlandım neler olacak diye meraklandım.
Marcus'un duygularını, düşüncelerini uzun süre bilemiyoruz. Hatta kim olduğu ne yaptığını bilmiyoruz. Sadece arada göründü. Tamamen ortaya çıktığında ise kontrolü eline alıp hiç gitmedi. Bol bol eğlenceli diyalogların olduğu bir kitap değil daha duygu yüklü. Kadının o dönemde ne kadar değersiz olduğunu bir kez daha gördüm.
Ayrıca kitap iki bölüm gibiydi Emily'nin ilk evliliği ve ikincisi. Beğenerek okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »