Siyah Kadife

9 puan

İnternetten okuduğum kadarıyla olumsuz bir yorum ile karşılaşmamış bir kitap Siyah Kadife. Bende o kervana katıldım diyebilirim rahatlıkla. Zira özgün bir konu ve Rita Hunter'ın kalemi bana oldukça zevkli saatler geçirdi.

Kadın karakterimiz tam anlamıyla erkek egemen zihniyetin kurbanlarından biri. Neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde diğer kız kardeşine nazaran daha çok hor görülüyor. Ki ben bunun altından başka bir şey çıkacağını zannetmiştim ama babasının tam bir pislik olması dışında bir şey yok.

Marcus, karanlık, duygusuz ki Emily'nin gözünden okuduğumuz ilk bölümlerin çoğunda adamdan neredeyse hiç bir his almıyorsunuz. Tabi onun bu halde olmasının nedeninin belli başlı sebepleri var ama o da ilerleyen bölümlerin konusu.

Tesadüfi karşılaşmalar, engel olunamayan yakınlıklar, yan karakterlerin desteği ve karakterler ile olayların özgünlüğü çok güzel bir şey çıkarmış ortaya. Emily şimdiye kadar okuduğum en hüzünlü karakterlerden biri. Güçlü, bazı anlarda fark edip bazılarında etmese de oldukça. Kapağın adı ve resim sonuna kadar uymuş diyebilirim.

Marcus hakkında ise çok kararsızım sevdim mi sevmedim mi bilemedim. Çok sinir olduğum anlar oldu kendisine o ayrı mesele. Kendi içinden konuşacağına gidip kızın yüzüne söyleseydi ölecek sanki.

Ülkemizde historical alanda basılmış ilk eseri olan kendisi galiba. Bu türü seviyorsanız, ek olarak yerli yazarlarımıza ulaşmak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Türe başlamak istiyorsanız ise hiç durmadan bu kitap ile giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »