Sır (Highlands' Lairds, #1)

10 puan

Judith Hampton İngiliz Frances Catherine Kirkcaldy ise İskoç'tur. İngiltere ve İskoçya arasındaki sınırda her yıl yapılan yaz şenliğinde tanışmışlardır. Judith dört Catherine beş yaşındadır. Birbirlerinden nefret etmeleri gerekirken arkadaş olurlar. Frances Catherine anlatması gereken şeyleri dinlemek isteyen birini, Judith ise kendisiyle konuşmak isteyen birini nihayet bulmuştur. Bundan sonra ki her şenlikte görüşüp daha da samimi olmuşlardır.

Ian Maitland, Maitland beyidir. Kadınların herhangi biriyle pek konuşmazdı ve sert tavırları sık sık öfkelendiğine dair yanlış anlaşılmalara yol açmıştır. Kadınların çoğu ondan korkar ve sinirlendiğinde sert bakışlarıyla insanın kalıp atışını durdurabileceğine dair söylentiler vardır. Erkek kardeşi hamile karısı Catherine'e verdiği sözü tutmak için kendisinden yardım ister. Karısı doğum yapacağı zaman arkadaşının yanında olmasını ister yıllar önce bunun için birbirlerine söz vermişlerdir. Kardeşi bir gün doğru kadınla tanıştığında bütün bunların ona da anlamlı geleceği konusunda emindir. Ian ise asla anlamayacağını bilir ona göre doğru kadın diye bir şey yoktur ve hepsi aynıdır. Heyet toplanır ama heyet Judit'in aksamaya, kargaşaya sebep olacağını düşünür çünkü İngilizler orada hoş karşılanmazdı. Ian'da kardeşine destek olmak için heyeti ikna eder. Bunu istemese de kardeşi yerine kendisi Judith'i almaya gider. Onun gelmeyeceğini verdiği sözü tutmayacağını düşünse de Judith gelir. Üstelik çok isteklidir.

Judith'in annesine babası sevdiği baron ile evlenme izni vermemiştir. Annesi de inadına bir İskoç'la evlenmiştir. Londra'daki sarayda İskoç babası ile karşılaşmış iki hafta sonra da evlenmiştir. Babasına vermek istediği dersi vermiş, onu rencide etmiştir. Fakat evdeki hesap çarşıya uymayınca kendisi daha fazla rencide olmuştur. Evliliği beş yıl sürmüş İngiltere'ye gelince de erkek kardeşi ile yaşamaya başlamıştır. Geldiğinde hamiledir kardeşine kocasının bebeği istemeyip kendisini kovduğunu söylemiştir. Judith bunları büyüyünce öğrenmiştir. Babasına dair bildiği tek şey Maclean beyi olduğudur. İskoçya yolculuğunda Judith'in sır olan bir amacı daha vardır, babasını bulmak. Fakat bilmediği bir şey vardır Maitlandlar ile Macleanlar düşmandır.
İkili ilk görüşte birbirinden etkilenir. Judith'in İngiliz olması işleri zorlaştırsa da onu sevmemek tabi ki elde değil. Bir de sakladığı sır araya girer ama sonuç kaçınılmazdır.

Aşka inanmayan Ian ve onu aşık eden Judith'in hikayesi çok güzeldi. Severek okudum. Çok eğlendim yazara bayılıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »