Sır Gibi Sakladım (Hellions of Halstead Hall, #3)

10 puan

Sharpe ailesinin inatla evliliğe karşı çıkan kardeşlerinden bir diğeride Minerva'dır.
Anne ve babası öldüğünde dokuz yaşındadır. Onların cenazesinde abisinin on sekiz yaşında ki arkadaşı Giles ile karşılaşmış ve korktuğu için tüm tören boyunca elini tutmuştur. Minerva o gün Giles'e aşık olmuştur. On dokuzuncu yaş gününe geldiğinde de hala aşıktır. Abileri gibi hovarda olsa da ihtiyaç duyacağı eşin neden kendisi olmayacağını düşünür. Bu yüzden abilerinin gittiği maskeli baloya onu görebilme hayali ile gider. Fakat onu evde gizlice dolanıp bir dosya çalarken yakalar. Kimseye söylememesi karşılığında bir öpücük alır. Fakat Giles onun kötü kız rolü oynamaya karar veren bir kız olduğunu söyleyince o gece aşkından vazgeçer. Ama yazdığı gotik romanlarında ki erkek karakteri ondan esinlenerek yazar. Evlenmek istemez ve
büyükannesinin evlilik isteğine karşı çıkmak için bir planı vardır. Büyükannesinin onaylamayacağı biriyle evlenmek bu adayları da ilan vererek bulmaya çalışır gelen adaylardan biride hiç beklemediği Giles Masters'tir.

Giles avukat ve aynı zamanda hükümet adına çalışan bir ajandır. Dokuz yıl önce İç işleri bakanlığı için bilgi toplamaya başlamıştır. Artık sır saklamaktan,hovarda rolü oynamaktan yorulmuştur. Dokuz yıl önce Minerva hayal bile edemeyeceklerini istemesine neden olmuştur hala neden olur ama artık Minerva ondan nefret eder.Kitaplarında da bunu belli eder.
Minerva'nın yazdıklarının meslek hayatını etkileyeceğini düşünür. Kimsenin bilmemesi gerektiğinden buna bir son vermek ister. Bunun tek yolununda Minerva ile evlenmek olduğuna karar verir. Kralın hukuk müşaviri olacaktır ve artık evlenip düzenli bir hayat kurmak zorundadır. Minerva da Giles ile evlenme kararının büyükannesini sinirlendirip vazgeçireceğini düşünür büyükannesinin hovarda Giles'i istemeyeceğini bilir fakat Giles büyükannesini ikna eder ava giden Minerva ise avlanır ve ikili kendini evli bulur. Giles'ın sırları bir süre aralarını açsa da Minerva aşkın aptallar ve hayalperestler için olduğunu düşünen Giles'ı aşık etmeyi başarır.

Ayrıca Jarret ve Oliver gibi Minerva'da anne ve babasının ölümünü araştırır. Jarret Giles'ten yardım istediği için oda araştırma işine girer. Fakat henüz bir sonuç yok.
Kitap güzeldi çok beğendim okurken çok keyif aldım.Kalan kardeşlerin hikayesini de merak ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »