Sımsıcak (Buchanan, #8)

10 puan

Samuel Kincaid özel ajandır. Alec Buchanan'ın da hayatını kurtarmıştır. İskoç'tur ve çifte vatandaşlığı vardır. Birleşik Devletlerde doğmuş Kuzey İskoçya'da büyümüştür. Alçakgönüllü, kendini arka planda tutan, etkileyici biridir. Gerektiğinde çelik gibi sert, bir makine kadar duygusuzda olabilirdi. Yetenekli bir ajandır. İstihbarat toplamak ve görevleri uygulamakta ustadır. Asıl uzmanlığı ise yabancı dillerdir. Tercüme edemediği tek dil, maruz kalmadığı dillerdir. Bir diplomatın oğlu olarak neredeyse dünyada ki her ülkede yaşamış ya da bulunmuştur.

Lyra sinema öğrencisidir. Son okul projesi üzerinde çalışmaktadır. Bir belgesel çekmek zorundadır. Hocasının beğeneceğini düşünerek duvarında gördüğü yeşil parkı alır ama orası artık bir çöplüktür. Oraya bir kamera yerleştirir düzenli şekilde de gidip kayıtları alır.
Bir gün yolunun üzerinde bir bahçe satışı görür. Ev sahibi tüm eşyaları bedava verir. Herkes bir şeyleri kapmaya çalışırken Lyra'nın ilgisini çekenler ilk basım kitaplar, DVD'ler, imzalı kitaplar olur. Bunların verilmesine şaşırsa da alabildiklerini alır. Bu kapışmanın içinde ev sahibi kadın kocasını vurduktan sonra intihar eder. Olaylarda bundan sonra başlar. Ölen adamın eşyalarında ki bir video belalı adamlarındır. Orada ki cd, dvd'leri Lyra aldığından adamların peşinde olduğu kişi artık Lyra'dır.

Bundan sonra olaylara FBI ajanı Sam dahil olur. Lyra'nın korumalığını üstlenmiştir ve bu koruma nedeniyle bir an bile ayrılmayacaklardır. Lyra'nın başı büyük belaya girip sürekli bir tehlike ile karşı karşıya kalınca aksiyon, kaçma, kovalama eksik olmaz. Bir de ikilinin karşı koyamadığı duygular ortaya çıkınca kitap hemen bitiyor.
Önce sevmiyoruz sadece bir süreliğine bu dediler ama tabi ki sonu öyle olmadı. Sam Lyra'ı bırakamadığı gibi ailenin gönlünü de kazandı. Sam'ın belli etmemeye çalışarak yaptığı kıskançlıklar okunmaya değer.

Sam önceki romandan bildiğimiz Kincaid soyundan gelen bir İskoç kitapta en çok sevdiğim bu oldu ve İskoçya'da kont unvanı için sırada nasıl sevilmez ki. Severek okudum kitabı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »