Şimdi Benimsin

8 puan

Fırat aşiret ağasının oğludur. Sözlüdür ama sözlüsü başka bir adama aşıktır. Aşık olduğu adamla kaçınca aşiretin söz sahipleri ve ailesi Fırat'a bir emir verir. Ya sözlüsünün sevdiği adamın kız kardeşi ile birlikte olacak ya da sözlüsü ve sevdiği adamı öldürecektir. Töre bunu gerektirir. Fırat'ın başka şansı yoktur yere eğilen başını kaldırmak zorundadır.
Fırat yapmak zorunda olduğundan Elif'i kaçırır ve tecavüz eder. Elif hamile kalınca da ailesi ona sırt çevirir. Ailesi destek olmayınca Fırat Elif'i bırakmaz ve evlenir. Elif'in ailesi sırt çevirince başka çaresi olmadığından evliliği kabul eder. İkili Diyarbakır'a gider.

Fırat bunun olacağını düşünmese de Elif'e aşık olur. Her gün biraz daha büyür sevgisi. Hiç bir suçu yokken yaşadıklarından dolayı ailesinin sırt çevirdiği Elif'e Fırat'ın ailesi destek olur onu sevgiye boğar, okuturlar. Elif'de bu sevgiye karşılık verir. Aynı şekilde kendisini çok seven Fırat'ın sevgisine karşılık vermez affedemez bir türlü. Fırat sevmekten vazgeçmez ama herkesi affeden Elif'in Fırat'ı affetmesi ise öyle kolay olmaz. Ancak on yıl sonra olur.

Kitabın bilindik,bitmeyen bir töre konusu var. Kitapta hem üzüldüm hem sinirlendim hem sabırsızlandım. Birçok duyguyu yaşattı kitap. İki zıt karakter ve mücadelesi vardı. Elif ne kadar sessiz,sakin,naif ise Fırat o kadar esip gürleyen,kıskanç biriydi. Fırat'ın büyük aşkı, Elif'in affedememesi yaşadıkları, üstesinden geldikleri bunları okumak güzeldi. Bu yıllar sonra olayını sevemedim ama, fazla geldi. Keşke daha sonra yaşadıkları azda olsa anlatılsaydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »