Şibumi

9 puan

25 yıl önce okuduğum bir kitap. Yani internetin olmadığı ve uluslararası dengeler, derin devlet gibi bir çok şeyden biahber olduğum dönemler :)
bir arkadaşım "okumazsan eksik kalırsın" diye önermişti. Kitabı aldım ve 2 gecede bitirdim. Şu an okusam o kadar etkilenmem elbette ama ben go oyununu, mağaracılık gibi bir spor olduğunu, politikada görünmez güçlerin etkisini vb ben ilk kez bu kitap sayesinde öğrenmiştim. 25 yıl öncesi için son derece ilginç bir kitaptı. En az 15 kişiye zorla okuttum. Her biri sözleşmişçesine "ilk 50 sayfayı zor okudum ama sonra bırakamadım" şeklinde görüş bildirdiler. 3 defa da satın aldım bu kitabı. Ve üçü de geri gelmedi:)
Kitabın kahramanı Nicolai Hell Alman-Rus melezi, deyim yerindeyse süper yetenekleri olan biri. Bir sürü dil biliyor, dövüş sanatlarında usta, bir kart ile insan öldürebiliyor, dağcılık gibi hava atılan bir spor yerine mağaracılık yapıyor, uluslararası düzeyde bağlantıları olan-yatakta da bir o kadar iyi- biri. Japon kültürü ile büyümüş ve ilk aşkını atom bombası saldırısında kaybetmiş, Amerika düşmanı bu nedenle... Tam hollywood filmi çekilecek cinsten.. Ama kesinlikle sığ bir kitap değil. Birçok alanda beceriler geliştirmesinde yaşam süreci etkili olmuş ve bunu kitapta okuyarak öğreniyorsunuz. O yüzden de "hadi canım" nidalarıyla okumuyorsunuz. Travenian'ın en iyi kitabı. İlk bu kitabı okursanız diğerleri çok sıkıcı gelecektir-"Katya'nın Yazı" hariç

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »