Sherlock Holmes - Akıl Oyunlarının Gölgesinde

10 puan

Yine birbirinden güzel kısa hikayelerin olduğu bir kitap.

Bohemya'da Skandal'da Bohemya Kralı evlenecektir, eski aşkı Irene Adler onun fotoğrafını saklamaktadır ve kral bu fotoğrafı geri ister. Kendisi alamayınca Sherlock Holmes'e başvurur.
Bir Kimlik Vakası'nda bir genç evlenecektir. Eşi törene gelirken faytonda kaybolmuştur. Sherlock Holmes bu gizemin peşine düşer.
Kızıl Saçlılar Kulübü'nde bir rehineci dükkanı çalıştıran bir adam Britanya Ansiklopedi'sinin kopyalarını yazmaktadır. Bir kaç hafta sonra kulübün feshedildiğini öğrenir. Bu gizemin çözülmesi için Sherlock Holmes'e başvurur.
Boscombe Vadisi'nin Esrarı'nda yurtdışında çalışıp geri dönmüş iki arkadaştan birisi ölmüştür. Bu sırrın çözülmesi için Sherlock Holmes'a başvurulur.

Beş Portakal Çekirdeği'nde bir adamın amcası bir zarfın içinde gelen portakal çekirdeklerinin ardından ölmüştür. Amcasının mirası babasına kalmıştır ve sonra beş portakal çekirdeği alan babası da ölmüştür. Aynı zarf kendisine de gelince Sherlock Holmes'e başvurur.
Bükük Dudaklı Adam'da, Bir gün dairesinde kocasını gördüğü ve ona el sallarken gözden kaybolduğu iddiasıyla dilencinin kapısına dayanılır. Dilenci kendisinden başka kimsenin olmadığını söyler. Sherlock Holmes bu gizemin peşine düşer.
Mavi Yakut'ta, Dr. Watson Sherlock Holmes'ü ziyaret eder. Holmes bu ziyaret sırasında bir şapkayı incelemektedir. Şapkayı Holmes'ün odacısı Peterson, bir kazla birlikte bulmuştur ve o esnada içeri girerek kazın içinden mavi bir taşın çıktığını haber verir. Olay Sherlock'a kalır.
Benekli Kordon'da üvey babasıyla yaşayan ikiz kardeşlerden birisi ölmüştür. Son sözleri de benekli kordon olmuştur. Sherlock Holmes'de bu kordonun peşine düşer.
Mühendisin Başparmağı'nda Dr. Watson'a parmağı kopmuş bir adam gelir ve iş için gittiği yerde canına kastedildiğini Dr. Watson'a anlatır. Doktor da onu Sherlock Holmes'e götürür olay ona kalır.
Asil Bekâr'da, düğün sonrası kaybolan eşini bulmak için bir lord Sherlock Holmes'a başvurur.

Zümrüt Taç, İngiltere Kraliyet Hazinesi'nin önemli ve çok değerli bir parçasıdır. Biri bu tacı banka sahibine kredi karşılığı rehin bırakır. Bankacı o akşam soyulur ve elinde bir parçası kırılmış taçla oğlunu görür. Ancak üç tane zümrüt eksiktir. Hem bunun için hem de oğlu suçlu mu masum mu kanıtlanması için Sherlock Holmes'a başvurur
Akgürgenlerin Esrarı'nda, bakıcı olarak çalışan bir kadın işe başlamadan önce Sherlock Holmes'e danışır. Çünkü işvereni garip isteklerde bulunmuştur.

Sherlock Holmes bu kez bu olaylarla ilgilenir olaylar kısa ve güzel olunca kitapta hemen bitiyor. Harikaydı yine.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »