Şeytan Diyor ki (Cehennem Kulübü #1)

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2013/01/inferno-club-serisi-seytan-diyor-ki.html

Ayrıntılı yorum ve alıntılar blogumdadır.

Rotherstone Markisi Max, artık evlenmesi gerektiğine karar verir ve avukatına sosyetede istediği özelliklere uygun bayanlar araması için talimat verir. Avukat, Marki’ye 5 genç bayanın ismini ve özelliklerinin olduğu bir dosya sunar. Beşinci aday Daphne Sarling’dir ve Avukat, Max’i bu kızdan uzak durması konusunda uyarır. Max ise bu dillere destan güzelliği görmek için genç kızın peşine takılır. Burada Marki’yi kesinlikle yanlış anlamayın! Amacı güzeller güzeli Daphne’yi dünya gözüyle görmektir, evlenmek için diğer adaylarda şansını deneyecektir. İlk karşılaşmaları pek hoş değildir. Bu kısmı ayrıntılı yazmayacağım, spoiler olmasın. Zaten Marki’de Daphne’sini tam anlamıyla görememiştir. Ertesi gün, kızın bir baloya katılacağını duyunca hemen o da baloya katılmak ister.

Genç kızda, Marki’den gözlerini alamamıştı. Ona karşı bir şeyler hissediyor ama bu onu korkutuyordu. Olaylar bu şekilde başlamıştır. Karşılıklı tutku ve etkileşimler olsa bile kızımız ben evlenmem de evlenmem diye tutturmaktadır. Marki’nin onun peşini bırakacağı elbette ki yoktur. Zavallı Max’i kızı ikna etmek için diller dökerken çok okuyacaksınız. Neyse bir yerden sonra inatçı kızımız inadından vazgeçer de Max istediğini elde etmiş olur.

Bütün bunlar olurken bir de Max’in Daphne’den sakladığı başka bir yaşamı vardır: Ülkesi için ajanlık yapmaktadır ve gizli bir teşkilata üyedir. Daphne’ye açık olacağına karşı söz veren Marki, görevi ve karısı arasında kalmıştır. Görevini anlatsa kardeşim dediği diğer ajanlara ihanet edecektir, karısına anlatmaması durumunda ise ona görev için bir yerlere gitmesi gerektiğinde yalan söyleyecektir.

Güzel bir kitaptı. Tavsiyemdir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »