Şeytan Diyor ki (Cehennem Kulübü #1)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/seytan-diyor-ki-cehennem-kulubu-1.html#more

Şeytan Diyor Ki, bir tarihi aşk romanı olarak son zamanlarda okuduğum polisiye/gizem konularına oldukça fazla yer verilmiş bir kitaptı. Bu açıdan sevdim diyebilirim, Aziz Michael teşkilatını ve onların savaştıkları, bana ciddi anlamda Illuminati’yi hatırlatan Özgürlük Tarikatı ile olan mücadelelerini. Sadece aşk romanı da olduğundan bu konunun bir tık daha üstte verilmesini tercih ederdim. Bunun dışında özellikle bu kitapta sevdiğim yan karakterlerin kendi kitaplarını-en merak ettiğimi daha çevirmemişler- ve bu savaşın gidişatı nereye doğru olacak merak ediyorum.

Rotherstone Markisi önde gelen hovardalardan olarak bilinse de aslında gerçek bambaşkadır. Kendisi bu imaj ile Cehennem Kulübü adına, dünyayı kendi tekellerine almak isteyen bir örgüte karşı savaşan teşkilatın ajanlarından biridir. İşi büyük ölçüde sona erince kahyasından kendisine mükemmel gelin adaylarının bir listesini ister. Tabi gözü kusursuz gelinleri değil, liste de gözü kısa süre önce bir skandal ile adı lekelenmiş Leydi Daphne’yi görene dek.

Daphne, sarhoş bir hovarda sandığı adama karşı koyamazken, Max ise gördüğü masum güzele kendini kaptırmıştır, evet öncesinde ve sonrasında kızımıza karşı pek bir iyi imaj bırakmaz ama yine de gönül bu kolay kopamıyor. Karakterlerin içine tam anlamıyla girebildim diyebilirim bir şeyi neden yaptılar, neden tereddüt ediyorlar anlaşılabilirdi.

Bir de genelde yazarların her olayı ana karakterlerin başında çevirmek gibi bir huyları vardır ama bu kitapta yazar o hataya düşmemiş. Hatta olaylardan büyük ölçüde uzaktılarda denebilir bu açıdan da beğenimi kazandı. Kabak başlarına patlamıyor yani. Gerçi patlasa da kabulümdü en merak ettiğim karakter Drake'e ne olacak çok sabırsızım bu konuda.

Seri farklı karakterleri anlatarak devam etse de arka planda yer alan olay örgüsünden dolayı sıralamaya bağlı kalınarak okunması gerekenlerden. Çeviri de de okumamızı zorlaştıracak bir şey yoktu. Historical seviyorsanız şans vermeniz gereken serilerden birisi. Daphne ve Max arasında neler olacak, Tarikat’ın planları derken bir solukta okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »