Sen Kimseyi Sevemezsin

10 puan

Thomas İngiltere'nin en güçlü kontudur. Babasından on beş yaş genç olan annesi o altı yaşındayken bir adamla kaçmış babası da onunla ilgilenmemiş katı hocalar ve ilgisiz hizmetkarlarla büyümüştür.Babasının dünyasında sadakat ve korku dışında bir duyguya yer yoktur. Annesi kaçtıktan sonra babası hiçbir Wentworth bir daha böyle bir aşağılanmaya maruz kalmasın Thomas kendisini aptal yerine koydurmasın diye ona kimseye güvenmemeyi öğretmiştir. Yaptığı her işte en iyisi olmaya zorlamıştır. Thomas'da babasının istediği gibi olabileceği en mükemmel adama dönüşmüştür. Başarısızlığa hayatında yer yoktur. İskoçya'da ki Duart kontu ve klan reisi Duncan MacLean'ın evi Duart şatosuna casus olarak girerken o sırada kaçan Fia kendisini hırsız sanıp pencereden itince karşılaşırlar ve işler iyice karışır.
Fia kuzeninin evinden şamdanları çuvala doldurup kaçmaya karar vermiştir.Altı senedir yazdığı oyunları kraliçeye okutabilmek,oyun yazarı olmak için Londra'ya gitmek ister. Kuzeni onu evlendirmeye kararlıdır ve son iki seneyi ona uygun birini arayarak geçirmiştir. Ama Fia kuzeninin yardımı olmadan kendisini kanıtlamak,geleceğini kendi ellerine almak ister. Kaçacağı sırada karşılaştığı kendisini hizmetçi sanan Thomas onu öper ve oda para kesesini alıp kaçar fakat fazla uzaklaşamadan Thomas'a yakalanır. Thomas Fia'nın köpeğinden korkup kaçan atını kaybetmiştir ve yola devam ettiği kötü haldeki Fia'nın atının altında kalınca onu kurtaran Londra'ya götürmeye söz verdiği Fia olur. Gemisine yetişmek istediğinden etkilendiği güzelin teklifini kabul eder ve yola çıkarlar ama ikili Fia'nın kuzenine yakınlaştıkları sırada yakalanınca durum iyice kötüye gider.
Thomas önce dayak yer ve eve kapatılır. Fia'ıda yanında götüreceğine söz verince ikili yeniden kaçmaya çalışır. Fakat Fia Thomas'ın deyimiyle dermansız hayvanlarını da yanına almak ister. Thomas onları yavaşlatacaklarını düşündüğünden gelmelerine izin vermeyince Fia Thomas'ın çizmelerini çalıp kaçar. Evin içinde ki kaçma kovalamada üst üste düşüp Thomas'ın bol pantolonu dizlerine kadar inmiş halde Fia'nın evleneceği adam ve kuzenine yakalanınca kaçma çalışmaları evlendirilmeleri ile sonuçlanır. Fia'nın istediği gerçekleşmiş olur artık İngiltere'ye gidecektir ama Thomas'ın farklı düşünceleri vardır. Bir an önce bu evliliği iptal etmek tabi Fia'nın çekimine karşı koyamayınca araya kıskançlıklar ayırmaya çalışanlar, başka olaylar da girse ikili ayrılamaz hale gelir.

Kimseye güvenmemesi gerektiği öğretilen bu adamın uzak duramadığı karısı işleri zorlaştırsa da sonu neyse ki mutlu son oluyor. İkilinin arasında ki konuşmalar kitabı çok eğlenceli bir hale getirdi. Fia harika bir karakterdi. Maceralar aşkta işin içine girince kitap hemen bitiyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »