Sen Benimsin

5 puan

"Ben yanmaya hazırım sevgilim, peki ya sen? Sen de benimle yanacak mısın?"
~

Çerezlik diye tabir edebileceğimiz hem konusu hem de diliyle sizi yormayacak aksine akıp gidecek bir kitapla geldim size. Konu itibariyle okumaya alışık olduğumuz bir tarza sahip aslında kitap.

Ayaz kendini bildi bileli amcasının kızı Kader'e aşıktır. Ama ne Kader ne de ailesi bu ilişkiye pozitif yaklaşır. Kader'in tek bir derdi vardır o da okumak. Bu yüzden de Ayaz'dan elinden geldiğince kaçar. Bir gün evlerinde çıkan bir yangın sonrasında Beyzadelerin yani Ayaz ve ailesinin yaşadığı eve yerleşmek zorunda kalırlar. Tabi buna en çok Ayaz sevinir ve Kader'i elde etmek için uğraşmaya başlar.

Ayaz'ı anlatmam gerekirse eğer tam bir "Mardinli Mr. Grey" diyebilirim. Hatta Grey'den bir tık daha kıskanç ve sahiplenici olabilir. Yer yer aşırıya kaçan tavırları beni ufaktan rahatsız etti açıkçası. Ama beni kitapta en çok rahatsız eden şey Kader'in yaşının küçük olmasıydı. Normalde takılmam böyle şeylere ama bunda liseyi bile bitirmesine izin vermeyip hemen evlenme telaşına girmeleri rahatsız etti beni. Gerçi Ayaz sonradan telafi etti bu hatasını ama neyse... Kitabın son bölümlerinde ciddi anlamda sıkıldım hikaye akmadı o kısımlarda. Konunun o kadar uzatılmasına gerek yoktu bence. Tabi bu benim fikrim.

Bir de kitaptaki yazım hataları beni ciddi anlamda sinir etti. Sonuçta bu bir kitap insan basmadan önce oturup bir kontrol eder. Bir sayfada 3-4 hatadan bahsediyorum. Her sayfada en az bir hata da mutlaka vardı yani. Yayınevinin bu konuda biraz daha dikkatli olmasını isterdim ben.

Dediğim gibi eğer çerezlik olarak okuyabileceğiniz bir kitap arıyorsanız Sen Benimsin'i önerebilirim size.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »