Şehvetin Esiri (Notorious, #4)

10 puan

Raven gayrimeşrudur. Annesi evli bir adamla ilişki yaşayıp hamile kalınca toplum dışlamıştır. Babası da evlatlıktan reddedip yoksul bir komşunun oğlu ile evlendirip Karayiplere sürgüne göndermiştir. Batı Hint Adalarında doğan Raven'i üvey babası bir türlü kabullenememiş gayrimeşru olduğunu unutmasına asla izin vermemiştir. Annesi yıllarca yaptıklarının pişmanlığı ile yaşamış kızının da aynı hatalara düşmemesini istemiştir. Bu yüzden de Raven ölmeden önce soylu unvan sahibi biri ile evleneceğine dair annesine söz vermiştir. Annesi öldükten sonra İngiltere'ye gelmiştir. Büyükbabası annesinin reddedildiği sosyeteye tanıtılmasını sağlamıştır. Sosyeteye dahil olmasına engel olacak her şeyden kaçınmıştır. Sayısız hayranı olmuş ve birçok evlilik teklifi almıştır. Buna rağmen kendi yaşının iki katı yaşı olan Halford dükü ile evlenmeye karar vermiştir.
Çünkü bir dük ile yaptığı evlilik dışlanmamasını garantileyecekti. Düşes olarak annesinin çok istediği sosyeteye dahil olacak yalnızlığından kurtulacak bir yere ait olacaktı. Tam istediklerim oldu derken düğününe giderken daha önce ısrarla peşine takılan istemediği Sean Lesseter tarafından kaçırılır ve korktuğu başına gelir bir skandalla karşı karşıyadır.
Sean Raven'ı kaçırıp absinin kumarhanesine götür. Onu yatağa bağlar ve kırbaçlamayı düşünür. Raven'in seysi onu dövüp atmış ve hükümet örgütü tarafından yakalanıp insanlıktan uzak dört ay boyunca kraliyet donanmasında hizmet etmeye zorlanmıştır. İntikamını almak için Raven'ı kaçırmıştır. Raven'ı bu zor durumundan kurtaran ise Sean'ın abisi Kell olur. Kell kardeşinin daha kötü bir şey yapmasına engel olup kardeşinin yaptıklarını telafi etmek için Raven ile evlenmek ister.

Kell'in annesi İrlandalı bir doktorun kızıdır. Babasının İngiliz hastasına aşık olup kendi konumunun üstünde evlilik yapınca kocasının ailesi onu bir türlü kabul etmemiştir. Kocası öldükten sonra da iki oğlunu amcaları alıp annelerini İrlanda'a göndermiştir. Anneleri de orada yoksulluk içinde ölmüştür. Bu yüzden Kell amcasını suçlamış sürekli kavga etmişler araları hiç iyi olmamıştır. Kell üniversiteye gidip kardeşinin amcasının sapkınlıklarına maruz kaldığını öğrenince yüzüne yara aldığı bir kavgadan sonra kardeşini de alıp İrlanda'a kaçmıştır. Bir süre sokakta yaşayıp zorlu bir süreç geçirmişlerdir. Daha sonra kumar becerileri ile bir servet yapmış, kardeşini doktorlara göndermiş,istediğini yapmasına izin vermiş ama kardeşi ruhunda ki yaraları bir türlü saramamıştır. Kendisini yalnız bıraktığı için bunların başına geldiğini düşünerek abisine hala kırgındır. Birde abisi takıntı haline getirdiği kadın ile evlenince de zaten kötü olan ruh hali daha kötü bir hale gelir bu yaşadıkları yüzünden yaşattıklarına kızamadım ben üzücü bir durum böyle bir olay aklına geldiği için yazarı kutluyorum.

Kell unvan sahibi değil, bir kumarhanesi var üstelik amcasını öldürdüğüne dair de çok kötü bir ünü var buna rağmen Raven Kell ile evlenir. Formalite evliliği olarak yola çıkan ikili yaralı ruhlarını birlikte sararlar, yaşadıkları kayıplara, aşık olmamak için verdikleri mücadeleye rağmen mutluluğu bulurlar. Kitap güzeldi aslında öyle çok olayları olan bir kitap değil ama yaralı ruhların öyle bir iyileşme süreci var ki nasıl bitiyor kitap anlaşılmıyor bir de araya aşk girince hemen bitiveriyor. Kell'in sadece aşkı için değil kardeşi için verdiği mücadele de okunmaya değer bir de Raven'in annesine unvanı olan biriyle evleneceğine dair verdiği sözü tutması için unvan aldı çok etkileyiciydi bayıldım. Kitapta karakterler de çok iyiydi.
Ayrıca Dare'nin hikayesi için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »