Savaşçı

10 puan

Duygulara yoğun şekilde hitap eden yer yer hoş diyaloglar ile güldüren,kişilerin içsel savaşlarını okudukça hüzünlendiren, karakterlerinin oluşumu farklı bir kitaptı..

Kişinin özünde ne varsa başına her ne gelirse gelsin her daim yüzeye çıktığını bilmek,inanmak lazım.Eskiden mükemmel,efsanevi,güçsüzün yanında,prensipli bir lider olan savaşçının sonrasında başına gelen ağır yaralanmalar,suçlu hissettiği kayıplar sonucunda güçten düşmesi,sakat kalması,bunlarla baş edemeyip ağrılarını ve yaşadığı acıları unutmak için kendini içkiye vermesi ta ki yeniden bir amaç bulana kadar..

Diğer tarafta korunmak adına savaşmayı hiç bir şey bilmeyen, hep barış içinde yaşamış,korunmayı başkalarından bekleyen safça,rehavet içinde yaşamış zanaatkar ve sanatçılardan oluşmuş bir klan,günün birinde aldatılılarak saldırıya uğramaları,güç timsali kılıç için klan liderinin öldürülmesi ve sonucunda kızının klanı için her şeyi göze alması...

Biz okurken,roman kahramanı olduğunu bildiğimiz kişinin para karşılığı bir şey yapacağına inanmak istemeyiz..oysa kurulan hikayede Klan liderinin kızının karşılaştıklarına,düşüncesinin yönlenmesine empatik yaklaşırsak onun savaşçıya inanmasını güvenmesini beklemek hayalcilik olur nitekim ilerleyen safhalarda duygusal manada birbirlerine yaklaştıkça içine girdiği ikilem kalbini susturmasını iyi anlamak gerekir...

Ariella'nın beklentileri,hayal kırıklıkları,vazgeçişleri,MacFane'nin acıları,acizliği,vicdani sorumlulukları,mücadelesi -Ariella'nın onun yetersiz olduğunu düşündüğü söylediği,kendini kabullendiği yerlerde çok içim sızladı- sonunun elbette ki mutlu bağlanmasını okumanın farklı bir güzelliği vardı.

Yazarın anlatım dilini,kurgusunu,oluşturduğu karakterlerini sevdim.Çeviride güzeldi ama sonlara doğru azda olsa göze çarpan hatalar yok değildi.Umarım aynı tatda başka romanlarını da okuma şansımız olur..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »