Savaşçı

9 puan

Karyn Monk // Savaşçı
Uzun bir aradan sonra okuduğum ve İskoç Klan bey'lerini özlediğimi hissettiren bir kitap...
Kitabın başında biraz acemileşiyorsunuz yazarla birlikte,konuyave yazarın kalemine adapte olmaya çalışırken,nasıl olduğunu anlamadan (ki ben anlamadım) bir anda bütün karakterleri yakından tanımaya başlıyorsunuz.

Her İskoç kitabının kaderi aynıdır,mutlaka geçmişde okunan kitaplardan bişeyler bulmaya başlıyor ve kendinizi aşinalığa alıştırıyorsunuz.
Tek fark! Savaşçımız Malcom MacFane,yanı namı değer Kara Kurt alkolün pençesinde olan,ve beyliğinden kovulan bir savaşçı.
Dış görünüşü perişan,bel ağrıları ve bacağının aksamasından ilk bakışta Savaşçı izlenimi vermeyen bir savaşçı..

Yazarı bu konuda tebrik ediyorum,zira bu kadar sorunu olan bir adam "nasıl savaşçı olabilir ve MacKenrick klanını nasıl eğitebilir" diye düşünmeye fırsat vermeden,konunun içine,MacFane'nin duygularına ve pişmanlıklarına,içindeki savaşçı ruhuna hayran kalarak anlatmaya başlıyor hikayeyi..

Kısaca benim için Julia Garwood,Monica Mccarty her ne ifade ediyorsa Karyn Monk da aynı şeyi ifade ediyor artık..
Çok sevdim,kitabın son kapağını kapattığımda savaşçı kadar hüzünlendim ve mutlu oldum...
Ve her zamanki gibi bayan karakterimizi bir kaşık su da boğma isteğiyle boğuştum...

MacKendrick klanı savaş nedir bilmeyen barışçıl,daha çok değerli el sanatları olan ve yüzyıllar öncesine dayanan sihirli Klan kılıcıyla ünlü bir klan dır. Bu kılıçın Klan kızının evleneceği adama sihirli güçler kattığına inanılır..
Ve bu efsaneye inanan Roderic,silah bile tutmasını bilmeyen bu klana saldırır. Ama ne klan kızı Ariella'yı ne de kılıcı bulamaz.. Geri dönmek şartıyla klanı terk eder...

Ariella MacKendrick için tek çare babasının yardım çağrısına yanıt vermeyen savaçcı MacFane'i ordusu ile birlikte klana davet etmek ve sihirli kılıcı ona bahşedip evlenmektir.
Ariella'nın bimediği şey ise artık MacFane'in bir ordusu yoktur ve ayakta durmayı bile beceremeyen eski bir klan beyi olduğudur.
Evet,kızımız gerçeği öğrendiğinde okuyucu olarak bende savaçcı moduna girdim ve Ariellaya resmen savaş açtım :/

Malcom MacFane,MacKendrick klanının isteğini ilk geri çevirdiğinde rahattır.Zira ağrılarını alkol ile geçiren ve geçmişinde acılarının olduğu bir savaşçıdır artık.
Pes etmeyen MacKendirck klanı üç adamla karşısına çıktığında 13-14 yaşlarında gösteren oğlan çocuğu ! Rob'un sözlerinden etkilenmek istemez ve ikinci kez isteği ret eder.

Ben burda kesiyorum,çünkü yazdıkça yazasım geliyor.
İskoçyanın klanlarını özleyen her okurun okuması gereken bir kitap,ben çok sevdim ve yayınevinin ! yazarın kitaplarına devam etmesini ümit ediyorum..

Herkese tavsiye etmekten mutluluk duyarım...

SeRpiL...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »