Savaşçı

8 puan

Ariella MacKendrick'in klanı saldırıya uğramıştır ve babası bu saldırıda ölmüştür. Ariella'da babası ölünce ölmek istemiştir. Zaman geçtikçe devam etmek zorunda olduğunu anlamış ve intikam ile dolmuştur. Klanı yüzyıllardır huzur içinde yaşadığından savaşmayı unutmuştur. Savaş için sığınak yapıp, kendilerini geliştirmek yerine sanatta gelişmeyi tercih etmişlerdir. Bu sayede oyma eserler, duvar kağıdı dokumaları, mücevherler, mobilya kumaş koleksiyonlarına sahiplerdir. Birde efsanevi kılıçları vardır. Efsaneye göre kılıca sahip olan kişi en kanlı savaşlara bile girebilirdi. Ayrıca sahip olan kişiyi korur. Ariella onlara saldıran ve kılıcı isteyen düşmanlarına kılıcı vermediği için düşmanları onu kaleye kilitlemiş ve klandaki herkesi öldürmekle tehdit etmiştir. Kılıca Ariella sayesinde ulaşabileceği için düşmanlarını yanıltmış kaleyi ateşe vererek öldüğüne inandırmıştır. Klanları yalnız ve lidersiz bir klandır. Yeniden klana saldırılması an meselesidir. Babasının erkek varisi olmadığı için klana liderlik yapıp kılıcı ve klanın adını taşıyacak kişiyi bulmak Ariella'nın görevidir. Halkı tehlikededir ve onları korumak görevi olduğundan doğru bir seçim yapmak zorundadır. Babası ölmeden önce Kara Kurdun onları koruyacağına inanmış ve davet göndermiştir. Ayrıca kızı ile de evlendirmek istemiştir. Fakat Kara Kurt gelmemiştir. Ariella bu yüzden onu affetmeyecektir. Onunla iş birliği yapmak istemese de Kara Kurdu bulup kılıcı ona teslim etmesi istenir. Bu yüzden yola koyulur.

Malcolm bir zamanlar MacFane klanının lideridir. Altı yıl boyunca kral William'ın ordusunda bulunmuş ve fedailerini onlarca savaştan zafere taşımıştır. Klanındakilerin ölümüne sebep olduğu için liderlikten ve klandan kovulmuştur. Artık lider MacFane ve Kara Kurt değildir. Küçük bir kulübede yaşar. Bir zamanlar sahip olduğu güçten eser yoktur. Savaş yaraları ile yorgundur ağrısız tek bir günü bile yoktur. Ayrıca kendisini içkiye boğmuş bir durumdadır.
Daha önce MacKendrick klanından gelen teklifi reddetmiştir fakat yeniden karşısına gelirler. Ariella öldüğünün düşünülmesini istediği için erkek kılığında Malcolm'un karşısına çıkar. Malcolm önce kabul etmez Arielle ile adamları dönerken hırsızların saldırısına uğrayınca onları kurtarır ve para karşılığında klanı eğitmek için onlarla gitmeyi kabul eder. Böylece maceraları başlamış olur.

Halkını korumak için her şeyi yapabilecek kadar cesur, güçlü olan Ariella sonunda kılıcın ve kalbinin sahibini bulur. Malcolm ise insanların düşmanlıklarına tahammül ederek zamanla herkesin sevgi ve saygısını kazanır. Ariella sayesinde ruhunu iyileştirir.
İskoç hikayelerine bayılırım ama bu biraz sönük kalmıştı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »