Sana Söyleyemediğim Her Şey

10 puan

Bir oturuşta bitirdim ve boğazımda düğüm oldu bu kitap. Okuması benim için çok zor bir kitaptı. Kötü olduğundan değil, sadece kitabı tam olarak hissettim ve o insanların duyguları altında eziliyormuş gibi hissettim.

Karakter analizlerinin bu kadar güçlü kaleme alınması bu kitabı hüzünlü yapan asıl unsur ve hayatı zorluklar ile geçmiş insanlar bu kitabı okurken her karakterden bir parça bulacaktır diye düşünüyorum. Ailelerin çocuklar üzerindeki etkileri, toplumun dışlanmış üzerindeki etkileri, söylenmeyen, asılı kalan sözcükler, bir trajedi ama asıl trajedik olan Lydia'nın ölümü bile değil.

Beklediğimden daha çok dokunan ve iyi yazılmış bir kitaptı. Çok anlamlıydı ve hüzün doluydu. Sonu daha iyi olabilir miydi? Belki, yine de yazar anlatmak istediği duyguyu o kadar güzel yaymış ki tüm kitaba, varsın sonu da tatmin edici olmasın.

Pişmanlık, hayal kırıklığı, ölüm ve geride kalanları sürekli düşünen ve düşündükçe hayatı daha çok sorgulayan, anlamaya çalışan biri olarak sadece şunu diyebilirim. ''İstemediğin sürece asla gülümseme.''

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »