Sana Muhtacım (Bridgerton, #6)

7 puan

JQ romanı olarak iyi ama Bridgerton serisi içindeki en vasat kitaptı benim için. Yani akıcılıktan, üsluptan ve karşılıklı diyaloglardan önceden bir JQ romanı okuduysanız hemen far ediyorsunuz. Ancak, Bridgertonlar arasında ise biraz vasattı. Hikayenin içinde erkeklerden sadece Colin'in olması benı biraz hayal kırıklığına uğrattı. Eloise'nin kitabında olduğu gibi Antony ya da Benedict'in bir yerlerden çıkmasını çok bekledim. Ama sayfalar ilerlerken 4. ve 5. kitaplardaki olaylarla bu kitaptaki olayların hemen hemen aynı anda geçtiğini gördüm. Eee beklediğim karakterlerde diğer işlerle (Eloise ile) meşgül olunca umduğumu pek bulamadım diyebilirim.

Bu kitapta diğer kitaplarda pek bahsedilmeyen Francesca'nın hikayesi vardı. Kitabın ilk sayfasından itibaren Michael'a çok üzüldüm. Hatta ilk kez bir Bridgerton'a bu kadar sinirlendim diyebilirim. Yeri geldi Francesca beni çileden çıkardı. Şimdiye kadar hiç bir kitapta bir kadına bu kadar çok evlenme teklif eden bir adamla karşılaşmadım. Francesca'nın cevapları Michael'i üzerken beni sinirlendirdi diyebilirim. Evlenemem, yapamam, evlenemeyiz, olabilir, evlensek mi acaba. Neyseki sonunda Michael pes edip evden kovunca Francesca kendine geldi de tamam dedi. Michael bu kadar çok üzüleceğine baştan kovsaydın ya kızı :D :D

İşin özü, bu hikaye bir Bridgerton romanı olmasaydı ve yine JQ tarafından yazılsaydı benden tam not alırdı. Ama yukarıda belirttiğim beklentilerimden dolayı Bridgerton serisi içerisindeki diğer kitaplara göre malesefki vasat buldum. Özellikle Antony'nin koruyuculuk adı altında yapacaklarını, tartışmaları, çileden çıkmasını ve belki de Daphne'nin hikayesindeki gibi bir düeolla bekledim. Çünkü ne de olsa Michael, Francesca'nın ölen kocasının kuzeniydi. Bu durum karşısında Colin çok sakin davrandı, hatta Michael'ı teşvik eden de oydu. Belki ilerleyen kitaplarda ailenin tepkisini okuyabiliriz.

Hikayede Francesca'dan çok Michael'i sevdim diyebilirim. Ayrıca JQ romanlarının içindeki en iyi kapak bu kitaptaydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »