Sakın Bitti Deme

8 puan

Önce ki kitapta Kurt lakaplı kaptan Jake Maxwell ikiliye yardım etmiş ve ikili onun Ivor'un nişanlı kuzeni Alyson'dan hoşlandığnı düşünmüştü. Ayrıca kralın kardeşi Albany Dükü İskoçya tahtının varisi Davy Stewart'ı tutuklamıştı. Bu kitabın başında da Davy ölür ve Albany Dükü tahtın ikinci sırada ki varisi olur. Herkes Davy'nin ölümünden dolayı onu suçlasa da umursamaz amacı yeniden valilik görevini almaktır. Kral da büyük oğlu ölünce sekiz yaşında ki diğer oğlunun hayatından endişe eder ve onu Fransa'ya göndermeye karar verir. Onu gemiye bindirme işini de Ivor ve Fin gibi St. Andrews'da ders almış olan Jake üstlenir.

On dokuz yaşında ki Leydi Alyson MacGillivray iki aylık kocası Niall ile gemi yolculuğuna çıkar. Kocası İskoçya'nın en güçlü,zengin kontlarından birinin yanında çalışır ve onun bir işi için Fransa'ya gidecektir. Gemi yolculuğu aylarca süreceğinden karısını da yanına alır. Alyson kocasını çocukluğundan beri tanısa da evlendikten sonra neredeyse hiç görmemiştir ve birbirlerini daha iyi tanımalarını istediğinden büyük bir umutla yolculuğa başlar ama yine aynısı olur kocasını neredeyse hiç görmez. Üstelik gemiye İskoç tahtının varisi yanında bir çocuk ile biner fakat çok geçmeden korsanlar gemiye saldırır ve prensi kaçırırlar. Gemi batmak üzereyken onları takip eden Jake Alyson'u ve yanında ki Willi'i kurtarır.

İkili daha önce bir kez karşılaşmıştır ve Jake Alyson'u unutamamıştır. Böylece ikili yeniden bir araya gelir ve yolculuğa başlar. Alyson büyük ihtimal ölen kocası için endişelenir fakat onu hiç özlemez daha çok kendi geleceği için endişelenir.Ailesinin yanından kaçtığı yaşama yine dönmekten korkar.
Bir de Alyson'un kuvvetli altıncı hisleri var. Davy'nin ölmeden önce zindanda ki sefil halini,abilerinin ölümünü görmüştür. Olayları olurken görür yoldayken de yine böyle görüler görür hatta kocasının öldüğünü de görür. Yolda tanıştığı bir kızın anlattıklarından sonra evliliklerinin normal bir evlilik gibi olmadığını,kocası ile hiç birlikte olmadığını fark eder. Yolculuk ikiliyi iyice yakınlaştırır ve St. Andrew' gittiklerinde kardinal Alyson'un Jake ile yalnız yaptığı yolculuğun dedikodulara sebep olacağını söyleyerek evlenmelerini ister. Bir de önceki evliliğinin tamamlanmadığını öğrendiklerin de Alyson'a rahat bir şekilde evliliğini fesh edebilme fırsatı çıkar. Alyson önce bunun yanlış olduğunu düşünse de Jake kocasının onun tehlikede olduğunu bile bile kendisini bırakıp gittiğini söyleyince ikna olur. Orada olan papanın temsilcisi sayesinde evliliği iptal olur ve hemen yeniden evlenir.

Prensin İngilizlere yakalanmasına yardım eden Albany, ona da yardım edenler,eski koca,Alyson'un kaçırılması,kurtarma,sevgi sözleri derken kitap bitiyor. Yine tarihin o entrikalı taht mücadelelerini okuyoruz. Araya tarihi karakterlerin de katıldığı kitaplara bayılırım. Kitap güzeldi ama Alyson'u sevemedim daha çok kocasını sevmeyen yeni kocası ile ilkinde asla hissetmediği duyguları hisseden kadınları sevemiyorum burada da aynısı oldu. Diğer iki kitabın kahramanları da olaylara dahil oluyor. Cat ve Fin ikilisinin iki, Ivor ve Marsi'nin yolda bir çocuğu var. Güzel macera dolu bir hikaye. Prensten ise hala ses yok.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »