Sahte Romeo (Starcrossed, #1)

6 puan


http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/sahte-romeo-starcrossed-1-leisa-rayven.html

Kitabı hem sevdim hem sevmedim.
Aslında değişik ve benim ilgimi çeken bir konusu var. Tiyatro okulunda tanışan çiftimizin Romeo ve Juliet oyununda başrolü kapıyorlar. O dönem sevgili oluyorlar, daha sonra ise oldukça kötü bir biçimde ayrılıyorlar. Yıllar sonra ise yine aynı oyunda yer alıyorlar, tabi ayrılık sonrası ikisi de birbirini unutamış ama Cassie kalbi kırık olduğu için Ethan'ı kendinden uzak tutmaya çalışıyor.
Şimdi kitabın çoğu kısmında kadın karakterimiz ne zaman erkek karakterimiz olan Ethan'dan bahsetse ergenliğinin zirvelerinde, hormonları tavan bir şekilde sürekli fantezileri hakkında şeyler ile karşımıza çıkıyor. Cinsellikten rahatsız olan biri değilim okurken ama karakterlerin arasında sürekli, çoğu zaman gereksiz bulduğum bir cinsel gerilim vardı. Belki bunun kızımızın sürekli erkek karakterin üzerine atlamak istemesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Yazar da ilgi noktalarını sürekli bu kısımlara çekmişti. Tabi bu olumsuz düşüncelerim geçmişin anlatıldığı kısımlar için.
Kitapta hem altı yıl öncesinde Ethan ve Cassie'nin ilişkilerinin süreci hem de günümüzde geçen sahneler yer alıyordu. Bu açıdan sevdim sürükleyiciliği arttırmış.
Aslında karakterler hakkında ne düşüneceğimi fazla bilmiyorum. Ethan dengesiz tavırlarıyla beni sinirlendirse de yine de güvensizliklerini bir nebze olsun anlayabildim. Cassie de coşmasa iyi bir karakter aslında. Özellikle günümüz kısımlarında her ne kadar Ethan'a kızgın olsa da ona karşı koyamamasının anlatılış şeklini çok sevdim.
İkinci kitap daha çok beğenilmiş, bu kitapta beğenmediğim kısımları orada bulmayacağıma inanıyorum. Özellikle Ethan'ın kızımızı nasıl terk ettiği hala açığa çıkmadı. En çok öğrenmek istediğim şey o.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »