Şahane Gelin

Profil Resmi
10 puan

Aylarca Ephesus Yayınları'ndan çıkmasını dört gözle beklediğim, Zoraki Koca serisinin adı gibi şahane olan kitabı Şahane Gelin'i yorumlamak gerçekten zor. Osman ve Gülay'ın yeri bende hep özel olacak. Gözbebeğim diye nitelendirdiğim bayılarak okuduğum bir eserdi.
Kitabımız Erzurum'da zoraki bir nikahla başlıyor. Zengin, yakışıklı, gururlu, boyun eğmez, güçlü bir karakter olan Osman'ın sıkıştığı bu kapan saldırganlaşmasına ve çoğu zaman kontrolsüz davranmasına yol açsa da harika bir adam. Sahiplenici, cömert, korumacı ve düşünceli. Ancak fazlasıyla öfkeli..
Osman.. Aynı zamanda acılı bir adam. En derin yaralarını Gülay'a göstermesi, kendini ona açması bir başka güzeldi.. Hayatın ondan aldıklarıyla katılaşmış ve mermer kadar taşlaşmış yüreği Gülay'ın dokunuşlarına, sessiz savaşına yenilirken hüzünlenmekten aynı zamanda eğlenmekten alamadım kendimi.

Gülay ise sürprizlerle dolu Şahane biri.. Ateş saçan kızıl saçları, çekik gri gözleri, buğulu bakışları, büyüleyici karakteriyle, yürekleri titretecek kadar çekici bir kadın. Naif, asil, kırılgan, güzel, çekici, sıcacık, hassas, sevimli, fedakar, inatçı, zarif, çaresiz ve aşık bir prenses adeta. Aynı zamanda çok güçlü bir kadın.. Gülay öyle bir karakter ki.. insanın içine işliyor. Onun acısını ve hüznünü yüreğinde hissetmeyen yoktur bence.
Yan karakterler ise birbirinden harika ve çok güçlüydü. Asla sönük kalmıyordu. Osman'ın yakın arkadaşının karısı Selin beni en çok eğlendiren karakterdi. Tatlı bir cadıydı. Osman'ın annesi Suna hanım da tabi.

FMArsal'ın biz okurlarının "Fatih'çe" dediği bir lisanı, kendine has, harika bir üslubu var. Kitabı okumuyor yaşıyorsunuz adeta. Kitap inanılmaz akıcı, sürükleyici, çevirdiğiniz her sayfada size tüm duyguları yaşatabilecek türden güçlü bir eser. Kara gözler puslu gri bakışlarda kaybolurken ben de kitapta kayboldum.. Bitirmeden elinizden bırakamayacaksınız. Kurgusuyla, betimlemeleriyle, cümleleriyle, karakterleriyle, kalbinize dokunacak, duygularınızı alt üst edecek, etkisinden kolay kolay kurtulamayacağınız harika bir FMArsal romanı Şahane Gelin.

Kitabın kapağına bayıldığımı da itiraf etmeliyim. Uzun uzun seyrettiğim harika bir kapağa sahip, adına yakışır şahanelikte. Ellerimin arasına alınca farkettim bunu, resimlerden çok daha güzeldi. Çok şık, çok uyumluydu her şey.. Sayfa tasarımı ve düzeniyle de çok iyiydi, göz yormuyordu.

Zorba bir kocanın nefretiyle sevgisi arasında kalışının..
puslu gri bakışlarda kayboluşunun..
aşka boyun eğişinin..
çaresiz bir kadının sessiz savaşı karşısında aldığı yenilginin hikayesi..

Kış mevsiminin bu soğuk günlerinde içinizi ısıtacak, FMArsal'ın büyülü dünyasında kaybolacağınız, usul usul içinize işleyecek Erzurum'dan Malatya'ya Ankara'dan İstanbul'a uzanan şahane bir aşk hikayesi...

Ayrıca FMArsal kalemine hayran olduğum bir yazar. Okuyucu yorumlarından takip ettiğim üzere benim gibi bir çok kişiyi etkilemiş ve büyülü kalemiyle önyargıları yerle bir etmiş, kendini kanıtlamış bir yazar. FMArsal okumadan önce kitapları iki kere okuyanlarla bile dalga geçen ben defalarca kez tek bir yerde bile sıkılmadan okudum tüm eserlerini. Kitaplarını birden fazla sefer okuduğum ilk ve tek yazar.
Harika kurgularla birbirine bağlanmış okuduğum, bildiğim bana göre en iyi aşk romanları FMArsal'ın kesinlikle. Bugüne kadar çok aşk romanı okudum ama beni böylesine etkileyebilen kitaplar olmadı.

Bu şahane eserler için Fatih Murat Arsal'a, Ephesus Yayınları'na ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »