Şah ve Sultan

Profil Resmi
10 puan

Ben bu kitabı almadan önce hep İskender Pala kitabını çok ağır bir dille yazıyor okuyamam bana ağır gelir diye düşünerek ön yargılarda bulunuyordum .Sonra kitapçıda kitabın ortasından bir kısmı okudum ve dünya güzeli olarak bilinen bir kadının aşkı tarifine vuruldum ve benim olmalı bu kitap dedim aldım :) Ahh ne iyi etmişim alarakkkkk :)

Gelelim kitabımızın ne anlattığına

Bu kitapta Müslüman Müslümanı , Kardeş kardeşe nasıl kıydığına .. Kızılbaşlılık ve Sünnilik kavgasında Müslümanlığın parçalanmasına..Şahın eşleri arasındaki mücadeleye şahit olunuyor ve bu kısımlar bu kadarda olamaz dedirtiyor ..Sultan Selimin Devrini konu alan bu kitapta Selimin Sunnilik yolunda hırsına hiç düşünmeden milyonlarca cana nasıl kıydığına şahit olup tamam iyi yaptın hoş yaptın da kardeşle kardeşe Müslümanla Müslümana nasıl kıydın demeden edemedim .. Taçlı Sultan ah Taçlı Sultan Ömer'in (Selil'in) ; gözbebeği , dünyası uğrunda canını tereddütsüz verebileceği kadar seven ilk aşkı .. Şah'ın ; Tüm Tebrize söz geçirip bu dünya güzeli Taçlıya hakim olamayan eşi olmasına rağmen ellerine dokunamadığı karısı.. Sultan Selim'in; gördüğü an vurulduğu Taçlı'nın düşmanın eşi olmasına rağmen vurulduğu ölümde bile taçlı diye öldüğü sevdiği...Kamber Can'ın ; efendisi , aşkı , vazgeçilmezi , beklediği , özlediği herşeyi ..

Ah bu kitap anlatılmıyor bile ya hele finali ben hayatımda böyle final görmedim Resmen gece beni 1 saat uyutmadı vay be vay be dedim :D Neyse uzatmayayım Güzel kitaptı ne güzeli Dehşet bir kitaptı ..Tavsiye ederim:)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »