Sağdan Birinci Mezar (Charley Davidson, #1)

7 puan

Darynda Jones / Sağdan Birinci Mezar
Kim demiş bayan dan Sherlock olmaz diye ! Şayet her an yanınızda ölü bedenlerini terk edip katillerini bulmak için her daim dibinizden ayrılmayan ve size yardım eden ruh yada ruhlar varsa Lisanslı dedektif olmak için fazla seçeneğiniz yoktur….
___ Aslında herkesin sağ omzunda, olan biten her şeyden haberdar eden birileri olsa ne iyi olur
Charley Davidson namı değer ölüm meleği cinayetleri araştırıp, katilleri bulmak konusunda zorluk yaşamaz zira kurbanlar katillerini bulana kadar Charley’nin peşini bırakmaz. Verdikleri ipucu sayesinde her şey kolay kolay sonuca ulaşır…
Zaten asıl sorunda burada! Cinayetleri araştırmak yada sonuca ulaştırmak çok basit dille anlatılmış. Kitabın içinde bu konular ikinci sırada. Daha çok ağır basan birinci konu, Charley’in nasıl doğduğu,nasıl ölüm meleği olduğu ve her gece rüyalarına giren,geçmişinden hatta doğduğu günden hatırladığı şeytan Reyes Farrow'dur….
___ Adam şeytan diye geçiyor kitapta ama insan “herkesin bir adet tescilli şeytanı olsun yanında” demekten kendini alamıyor…..
Charley ve Reyes yıllar önce karşılaşıyor, bu karşılaşma yüz yüze görüştükleri son an olsada her gece rüyalarına giren ve Charley’e “Hollandalı” diye hitap eden tek bir kişi olduğu için şeytanla Reyes’in aynı kişi olduğunu anlamak Ölüm Meleğimizi zor bir duruma sokuyor..
Şimdi önemli olan geçmişinden gelen Reyes Farrow'un nerede olduğunu ve neden sadece geceleri geldiğini bulmak.
Ah tabi birde şeytan ve melek bir araya gelince ortaya nasıl bir şey çıkacak bunu da ikinci kitapta öğreneceğiz…
___Aslında sorusuna cevap arayacağınız bir çok konu var.
1. Reyes gerçekten şeytan mı?
2. Neden Charley doğduğu gün onun yanındaydı_
3. Reyes’in uyanması neden Charley için kötü olacak?
Ve sorular uzar gider….
Kitabı tavsiye ederim ama öyle ahım şahım bir polisiye beklemeyin. Kitabın Charley ve Reyes’li kısımları ilginizi daha çok çekiyor ve kitabı bayan karakterimizin kendin anlatımıyla okumak daha eğlenceli hale geliyor…
__Seri 6 kitaplık bir seri ve ülkemizde yayınlanan henüz iki kitabı var;
1. Sağdan Birinci Mezar
2. Soldan İkinci Mezar
Şeytanınız bol olsun okurlar
Rüya Kız....

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »