Safkan (Melez Sözleşmeleri, #2)

9 puan

Melez Sözleşmeleri Serisinin 2. kitabı,
İlk kitaba göre daha hareketli ve akıcıydı. Çevirisi çok iyiydi, göze batan bir şey yoktu bu açıdan.

Safkan'da Alex eğitimlerine devam ediyor Aiden'ın yanı sıra Seth'te eğitimlerinde ona yardımcı oluyor. Ne de olsa Alex'de ikinci Apollon. Bir çok okuyucu Aiden'a karşı tavırlı ama ben ona da hak vermiyor değilim. Kızı düşündüğü için uzak durmaya çalışıyor sadece. Alex bu kitapta Aiden'a karşı duygularından tam emin olmuşken Aiden kendi geri çekiyor bu da Alex'in duygusal anlamda karışıklık yaşamasına sebep oluyor, bunun yanı sıra Seth ile daha fazla zaman geçirmeye başlıyor ve aralarında karmaşık bir ilişki doğuyor diyebiliriz. Ama inatçı kızımız Aiden'a olan duygularından vazgeçmiyor :)

Önceki kitapta Alex'in annesiyle yaşadıkları sebebiyle bir nevi mahkemeye çıkıp ifade vermesi gerekiyor. Konseyin karşısına çıkacağı şehre gelince bir çok olayla karşı karşıya geliyor. Birileri onun ikinci Apollon olmasından feci rahatsız. bu kitapta köle melezleri daha sık görüyoruz, ve konseyle ilgili de daha fazla bilgi vardı. Bu kitapla beraber seri kendi özgünlüğünü gösterdi diye düşünüyorum.

Seth'i bu kitapta daha çok görüyoruz, diyalogları daha fazla. Yaşını daha büyük sanıyordum ama 19 yaşındaymış. Bunun dışında Seth hakkında çok fazla bir şey yoktu. Hatta yazar bunu Alex'in ilgisizliği olarak yansıtmış. Seth'le ilgili çok fazla detay yoktu, daha yüzeyseldi. Umarım diğer kitaplarda bu değişir.

Sonu itibariyle gelecek kitapta olaylar artarak devam edecek gibi. Yunan Mitolojisini günümüze uyarlayıp, birazda değişiklikle sunmuş yazar ve bu konuda başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Seriyi merak edenler için özellikle diyalogları açısından kendini okutturan bir seri olduğunu söyleyebilirim. :)

Seth : "Dünyayı verseler Avcı olmaktan vazgeçmem. Ya da Apollon olmaktan. Muhteşemim."
Alex : "Vay canına amma mütevazısın."
Seth : "Neden mütevazı olacakmışım? Harikayım ben."

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »