Safir

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/04/safir-lemariz-mujde-albayrak-kitap.html

Bizden bu tarz historical kitaplar çıkınca gerçekten çok mutlu oluyorum. Uzun zamandır türü okumayınca elbette bu kitaba daha da çok bağlandım.
Altın Vadi olarak bilinen toprakların mirasçısı Evalangeline, başına buyruk hareket edememesi için İskoçya'nın en korkulan savaşçısı kafa koparan olarak bilinen Brian ile evlendirilir. Krala bağlılığı adına ilk karısını idam etmiş birisi kendisi, yani kralın kesinlikle en güvendiği kişilerden biri.
Kitapta erkek karakterden gerçekten sert ve çok güçlü biri olarak bahsediliyor. Çoğu savaş sahnesi, diyalog hatta gayet normal kısımlarda bile onun ne kadar güçlü biri olduğunu hissedebiliyorsunuz. Zor başlayan bir hayata sahip olduğundan bir daha asla zayıf düşmemek adına elinden geleni yapan, yalnız bir adam. Eva gibi biri ile evlenince de doğal olarak bocalıyor ama en önemlisi de onun yanında bazı şeylerin farkına varıyor. Bu detaylardan çok hoşlandım okurken.
Eva ise sevdiğim bir karakter oldu. Brian'ın hödüklüğünden nasibini aldı birkaç kere. O da yalnız bir karakterdi yine doğum şartları yüzünden. Brian'la evlenene kadar saraydaki odasından bile zor çıkabilmiş öyle söyleyeyim size.
Yan karakterlerle olay örgüsü destekleniyordu. Özellikle ikinci kitabın sinyalleri verilmiş bir çift için. Eğer seri olarak devam ederse okumaktan çok zevk alırım.
Kitapta okurken yaşadığım tek problem dizgiyle alakalıydı. Belli bir yere kadar ı harfi birçok diyalog ve cümle içerisinde yer aldığından, sanırım noktalama işareti yerineydi birçoğu, akıcılığı biraz bozulmuştu.
Ama bu olumsuzluğa rağmen güzeldi. Ek olarak kitapta yetişkin sahneler de yer alıyor rahatsız olanlar adına bir uyarı olsun.
Historical sevenlere önerebileceğim bir kitap. Sevmiyorsanız da artık sevin yahu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »