Sadist

9 puan

Bana “Yuh adam ne yazmış ya, bu kitap mükemmel, hey bunu nasıl düşündün ahbap¬“ gibi cümlecikler söyleten çılgın bir eserdi. King romanlarının arasında kendine önemli bir yer edinmesi konunun ve işlenişin kusursuzluğundan kaynaklanıyor.
Yazar kitapta roman başkahramanı olarak kendi meslektaşını seçmiş ve onun ağzından bize seslenmiş. Romanın diğer ana karakteri ise çılgınlık derecesine ulaşan deli eski bir hemşire. Paul Sheldon araba kazasından yazdığı Mısery isimli esere hayran olan Annie Wilkes tarafından kurtarılır. Ama bu kurtarış, düşüncesi bile ürkütücü olan olaylara sebebiyet verir.
King bu eserinde yine farkını belli etmiş ve eminim benim gibi birçok okuyucunun hayranlıkla okuduğu sahneler ortaya çıkarmış. Hayatımızın büyük bölümünü işgal eden, defalarca kullanmamıza rağmen öyle pek dikkat etmediğimiz cisimleri de mevzu bahis yapmış ve başarılı bir iş ortaya çıkarmış. Sadistçe bir dürtüyle hareket eden hemşirenin Paul’a roman yazdırdığı “N” harfi eksik yazı makinesi ve çatıda ki “W” ya benzetilen iz bunlardan.
Paul’ ün kurtulmak için yaptıkları ve başına gelen olaylar çoğu esere göre daha gerçekçi yansıtılmış ve yazarın yaşaması için birçok şeyi feda etmesi gerekmiş. Öyle defalarca bağlanılmasına rağmen saniyeler içinde serbest kalan rehine kimliği giydirilmemiş Paul’ e. Zaten başından 1-0 yenik başlayan Paul’un, çılgın ama ahmak olmayan(defalarca belirtildiği üzere)Annie’ e için planladığı intikam yöntemleri de zekice kurgulanmış.
Kahramanların ruh tahlillerine de epey önem verilen roman da Paul’un iç hesaplaşmaları da dikkat çekici. Kahramanların jest ve mimiklerine olası anlamlar dışında anlamlar yüklenmiş ve bunlar çok iyi tasvir edilmiş. Öyle ki roman sizi zaman ve mekândan soyutlayıp içine çekiyor ve gözünüzün önünde acılar çeken Paul’u ve evde kriz geçirmediği sürece basit biri gibi davranan sadistimiz Annie’yi görebiliyorsunuz.
Roman alabildiğine sürükleyici ve gerilimle dolu. Paul’un bu zor durumunu paylaşmak ve onunla birlikte yaşamak isterseniz sayfaları çevirmeye başlayın ve “SON” tabelasına kadar durmayın.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »