Ruhun Ateşi (Ateş Serisi-2 )

10 puan

Sophie'nin küçükken anne ve babasını kazada kaybedip onlarla yaşamaya başlayan,başının belası olan kuzeni Liliana'dan çekmediği kalmamıştır. Liliana daha gelmeden babası artık kardeş olacaklarını söylemiştir. Ondan büyük olmasına rağmen çok kırılgan olduğu için ne olursa olsun kuzenini koruma görevi Sophie'nindir. Fakat kuzeni daha gelir gelmez en sevdiği saçındaki kurdeleyi istemiştir.Sophie bitmek bilmez isteklerine,kaprislerine senelerce şikayet etmeden katlanmıştır. Fakat kuzeni ona ait olan her şeyi ister. Buna anne babası ve ilk aşkı da dahildir. Hoşlandığı çocuğu elinden alarak ona hayat dersi vermek istemiştir. Sophie artık dayanamayınca kuzeni, Sophie'e meydan okur. İlgimi hak eden erkeği bulduğumda onu baştan çıkar der. Tabi asla beceremeyeceğini de eklemeyi unutmaz. Böylece ödeşme şansı verir. Beş yıl sonra balolara katılmak için Londra'ya giderler. Kuzeni zaten üç sezondur sosyeteye dahildir. Kendisine layık birini bulamadığı için evlenmemiştir. Uyduruk unvanlı biri ile evlenecek değildir. Dük peşindedir. Kendisini çok beğenirken çok mütevazi görünür. Hatta annesi asıl züppenin Sophie olduğunu düşünür. Onunda kuzeni gibi uyumlu,zarif,hanımefendi olmasını ister.Kuzeni en son babasının hediyesini bilerek mahvedince Sophie nin de artık dayanma gücü kalmaz. Ona yaptığı her kötülüğün bedelini ödetecektir. Nihayet kuzeninin ilgisini çeken Leighton Kontu Brendan Blackmore ortaya çıkınca onun ilgisini çekmeye çalışır.

Brendan kibirli, buz gibi, aşık olmamış, aşka inanmayan biridir. Evlenmek gibi bir niyeti kesinlikle yoktur. En yakın arkadaşı,aynı zamanda ölen kardeşinin eski kocası Adrian birkaç sene önce evlenmiştir. Çok mutludur ve annesi sürekli onu örnek gösterse de o yollardan geçmek gibi bir niyeti yoktur. Bu yüzden Brendan'ın ilgisini çekmek Sophie için hiç kolay olmaz. Birçok denemesi boşa gittikten sonra Brendan'ın annesinin sevgisini kazanan Sophie onun planı sonunda Brendan ile skandala karışır ve evlenmek zorunda kalırlar.Çok zorlu bir süreç olsa da Sophie sonunda aşık olduğu adamı da kendisine aşık etmeyi başarır.Böylece hem gerçek aşkına kavuşur hem de Liliana'ya hak ettiği dersi verir.

Liliana dan nefret ettim. Başına gelen her şeyi fazlasıyla hak etti. Çok daha fazlası olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Kitabı beğendim. Sophie'i sevdim. Brendan ne kadar odun olsa da yinede sevdim. Brendan'ın annesi ve Isabel de harikaydı bu aşkta emekleri büyük. Kitap tavsiye edilir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »