Pür (Pure, #1)

5 puan

Nükleer savaş sonrasında hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı bir kitap Pür. Bir üçlemenin birinci kitabı. Nükleer patlamalardan yaklaşık 8 yıl sonrası anlatılıyor. Son derece karanlık bir atmosferde insanlar yaşamaya çalışıyor. Genetik bozukluklar, şekil bozuklukları ve bazı mutosyanlar insanları ve hayvanları etkilemiş. 16 yaşındaki Pressia bu ortamda büyükbabası ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor. Diğer tarafta ise patlamalardan kurtulan ve bir kubbenin içinde yaşayan insanlar var. Onların tarafı ise Partridge'in gözünden anlatılıyor. Partridge kendisine anlatılanlardan şüpheleniyor ve kubbeden kaçıyor. İkisinin yılları bir şekilde kesişiyor.
Konu seçimi bence çok iyi, Pressia , Partridge ve Bramwell'in karakterleri iyi işlenmiş olmasına rağmen diğer karakterler hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Gelelim kitabı sevmememin asıl nedenine ; Kaynaşma meselesi !
Bu bir kıyamet sonrası kitabı ve kaynaşma meselesi bilimkurgudan ziyade fantastik ! Hiç inandırıcı değil ve son derece abartılmış. Bir oyuncak bebeğin bir insanın eline kaynaştığını kabul edebilirim. ama bir insanın sırtına kaynaşan ve 8 yıl boyunca hayatta kalabilen kuşlar ? Bunu da geçtim. Vücutları annelerinin vücuduna kaynayan ve hala kaynadıkları yaşta ve hala hayatta olan çocuklar ? Nasıl hayatta kalabilirler yazar bunu nano teknolojiye bağlamış ama inandırıcı bulmadım ben.
Benim gibi ucuza bulabilirseniz alın derim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »