Pür (Pure, #1)

8 puan

İlk 15-20 sayfada güzel bir anlatım kitabın zevkle okunacağının garantisi gibiydi. Sonrasında hikaye gittikçe durgunlaştı. Bir ara yazar " aslında hikayeyi tek kitap olarak kurgulamış sonrasında seri yapmaya karar vermiş de bu kadar uzatmış " diye düşünmedim değil. İlk 200 sayfa bu duygular içinde okundu. Elimde serinin ikinci kitabı da vardı. Hayıflanmadım değil keşke almasaydım diye.

Kurgunun benzerlerinden farklı oluşu, zaman zaman sıkıcılığa yakalansa da anlatım ve çevirinin kalitesi ve hikayenin ağır aksak dahi ilerlemesi kitabı iyi kitaplar arasına sokuyor.

Betimlemeler ve tasvirler kötü değildi. Kitabın sonlarına yaklaşıldığında aslında vasatın üstünde bir seriyle tanıştığımı düşündüm. Yorumlamak içinde ikinci kitabın sonunu bekledim ki emin olayım. Evet iyi bir seri. Elimde olmayan serinin üçüncü kitabı için sipariş verdim.

Her fantastik ve bilimkurgu okurunun seveceği bir seri olmasa da beğenen çok fazla olacaktır. En azından serinin ilk kitabı " Pür " alınıp başlangıç yapılmalı diye düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »