Parfümün Dansı

8 puan

Kitap,ülkesinin kralı iken kurallar gereği ilk yaşlılık belirtisiyle yerini başkasına bırakmak için ölmesi gereken Alobar'ın yaşama azmi ile başlıyor. Buna mütaakip ölümsüzlük dürtüsünün peşinden koşan Alobar birçok yaşamı içine alarak ölümsüzlüğün peşinde koşuyor.
Kitabın ilerleyen bölümlerinde karşımıza çıkan yeni karakterlerde bu idealin bir şekilde ya içindeler yada olayların gelişimi ile dahil oluyorlar.
Genel olarak kitap hızlı ilerlese de son çeyrekte durağanlaştı. Özellikle Dannyboy'un kuramı kısmı. Son birkaç sayfa ise çok yüzeyseldi. Oysa Kudra'nın yaşadıkları ilginç bir o kadar da hayal gücünü zorlayabilecek bir yapıda.
Parfümle alakasına gelirsek; insanların hatıralarının koku ile daha çok harekete geçtiği kuramına dayandırımıştı.
Ve kitabın başından beri asıl kahraman olan #pancar ise kitapta da değinildiği gibi "vücuda girdiği gibi çıkar" . İnsan da yaşamında pancar gibi olmalı. Bizi törpüleyen herşeyin aslında doğallığımıza vurulan bir darbe olduğudur.
Üzerine çokça düşünülebilecek olan kuramların bize pancar,parfüm ve ölümsüzlük olarak aktarıldığı bu kitabı okumak benim için güzel bir deneyim oldu. Okuma etkinliğinin bana farklı tarzlar kazandırmasını ise bu yüzden seviyorum.
#alıntı
"İyilik- kötülük hikayesi her zaman sahtedir. Evrende olsun,ruhlarımızda olsun,yer alan olay;kötülüğe karşı iyilik değil,eskiye karşı yeni,daha doğrusu,modası geçmişe karşı kaderdir."

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »