Papatya Falı ( Lovett,Texas # 1 )

8 puan

Yazarın yeni bir serisi yine bir kasabada geçiyor.
Jack ilk adımlarını atmaya başladığı günden beri babasının tamirhanesinde çalışmıştır. Lovett Texas'lı olmaktan gurur duyup,futbol,bira ve düz yolların tozunu arttırmayı severek büyümüştür. Hiçbir zaman kötü alışkanlıklarından vazgeçme eğiliminde olmamıştır. Herkes onu dize getirecek bir kadın ile tanışmadığını düşünmüştür. Evlenip çocuk yapmasını isterler ama üç yeğeni varken dünyaya başka bir çocuk getirmeyi istemez. Jack amcadır bu ona yeter. Hayatını yoluna koymuşken Daisy kasabaya dönünce işler değişir.

Daisy on beş yıl sonra yaşadığı kasabaya geri dönmüştür. Eşi Steven savaş verdiği hastalıktan ölünce yıllarca ertelediği bir türlü açıklayamadığı sırrı Jackson'a anlatmak için gelir.
Olay çocukluktan itibaren çok sıkı üç arkadaş arasında geçer. Bu üçlü küçükken çok samimilerdir. O zamanlar her şey yolundadır. Taki hepsi büyüyüp serpilene kadar. O zaman duygusal ilişkiler işin içine girer ve arkadaşlıkları bozulur. Bir kız ve ona aşık iki erkek. Daisy'nin sevdiği kişi birlikte olduğu kişi Jack fakat evlendiği kişi Stewen'dir. Evlilikten sonra kasabayı terk ederler ve Daisy yılar sonra sırrını açıklamak için kararlı bir şekilde geri döner. Jack ise bıraktığı gibi hala kendisine kızgındır. Daisy ne kadar karalı ise Jack de uzak durmak için o kadar kararlıdır. Dolayısıyla kovalamaca şeklinde devam eder kitap.

Yazarı severim. Kitaplarını eğlenerek beğenerek okuyorum fakat bu kitap diğer kitaplar gibi değildi. Hikayeyi benimseyemedim. Daisy'nin sebepleri ne olursa olsun ikna olmadım bahane gibi geldi bana. Jack için üzüldüm. Affetmesi çok çabuk oldu üstten geçilmiş gibi oldu.
Kasaba hikayelerine bayılıyorum. Eğlenceli kişiliklerle dolu kasaba halkı yazarın olmazsa olmazlarından. Kitap her şeye rağmen hemen biten sıkmayan bir Rachel kitabı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »