Oyunbozan

9 puan

Avery'nin yıldız olmak isteyen bencil, kendinden başkasını sevmeyen annesi Jilly onu doğurduktan üç gün sonra annesi ve kız kardeşine bebekle istediklerini yapabileceklerini söylemiş ve kardeşinin üniversite parasını çalıp kayıplara karışmıştır. Avery büyükannesi ve teyzesi Carrie tarafından yetiştirilmiştir. On bir yaşına kadar büyükannesi ile yaşamıştır. Bir gece annesi soygundan aranan sevgilisi Dale'yi eve göndermiştir. Avery öldüresiye dövülmüş, bir ay hastanede kalmış ve on bir yaşındayken rahmi alınmıştır. Büyükannesi ise ölmüştür. Annesi ise araba kazasında çıkan yangında ölmüştür. Olaydan sonra Avery teyzesi ile kalmıştır. Erkekleri büyülediği bir güzelliği vardır. FBI için bilgi işlemde çalışır. Şirketi olan işkolik teyzesinin eşi ile arası iyi değildir. Teyzesi iyi geleceğini düşünerek ikisi için Spa ayarlamıştır. Önce teyzesi gider ve orada bir sorun çıktığı için kendisi ile birlikte iki kadın konuğa ayarlanan dağ evine giderler. Carrie öldüğünü sandığı kardeşinden bir not bulur. Evin her yeri kabloyla sarılıdır dışarı çıkış yolu yoktur ve pencereyi kapıyı açarlarsa ev havaya uçacaktır. Jilly kendisini mutlu etmek için her şeyi yapabilecek olan sevgilisine yalan söyleyerek onu kandırmıştır. Eski sevgilisi Dale'nin hapisten çıkması için kardeşi ve kızının şahitlik etmemesi gerekiyordur. Dale hapisten çıkmazsa çaldığı elmaslara ulaşamazdı. Monk'dan kardeşi ve kızını öldürüp şahitlik etmelerini imkansız hale getirmesini istemiştir ve diğer iki kadınında ölmesini isteyenler olduğundan onları da plana dahil etmişlerdir. Böylece kadınların evden kurtulup, hayatta kalma mücadelesi başlamış olur.

John Paul eski donanma askeridir. İri, nadiren gülümseyen biridir. Yabancılar onu görünce geri adım atar. İnsanların bu korkularını lehine kullanır. Bir yıldır kardeşini öldürmeye kalkışan katil Monk'un peşindedir. İzler Ütopya'yı işaret eder. Katil Carrie adına eski kredi kartlarından birini kullanmıştır. Katilin kadın ile bağlantısını araştırmak için Ütopya Spa merkezine gider. Carrie yerine yeğenini bulur ve olaylar başlar.

Avery Ütopya'ya gittiğinde arayıp rezervasyonlarını iptal ettiklerini söylerler. Spa havaalanına şoför göndermemiştir ve teyzesi onu aradığında Monk adında şoförün kendisini aldığını söylemiştir. Teyzesi ve yanındaki iki kadın kayıptır. Kim olduğunu bilmediği annesinden bir telefon alır ve bir anda kendisini teyzesini arayan John Paul ile avda bulur. Böylece ikilinin ormanda kovalamaca, hayatta kalma mücadelesi başlamış olur.

John Paul Avery'i görür görmez beğenir. Önce tipi olmadığını düşünür, onun zevkine göre fazla mükemmeldi, uzun süren bir ilişkiye girmek isteyeceği bir kadın değildi. Zaten hiçbir kadınla uzun süren bir ilişki istemez. Çok geçmeden Avery kendisi için önemli bir hale gelir. Onu ne pahasına olursa olsun koruyacağını bilir. Avery ona daha önce hiçbir kadının yapmadığını yapmayı başarmış, asla sahip olamayacağına inandığı şeyleri istemesine sebep olur. Onu ister ve ihtiyacı vardır.
Avery annesi sosyopat olduğu için genetik olarak berbat halde olduğunu düşünmüştür bu yüzden hiç evlenmek istemezken John Paul hayatına girince işler değişir. İkili aşık olur. John Paul Avery olmadan yaşayamaz hale gelir. Koca ayı herkesi şaşırtarak aşık olur.

Yazarın güzel kitaplarından biri daha. Aşk kısmının biraz daha az olması ve sonunun aceleye gelmesi dışında güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »